Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Sleeves en Tubes voor het karpervissen

Zie hier ons aanbod aan sleeves en tubes om je end-tackle compleet te maken. Onder aan de pagina staat verder aankoopadvies voor als je het even niet meer weet.

Filters

Wat zijn sleeves en tubes?

Sleeves en tubes zijn holle rubberen onderdelen die karpervissers veel gebruiken als end-tackle. Met end-tackle worden de laatste meters lijn tot aan de haak bedoeld. De tubes en sleeves maken het mogelijk om het aas op een specifieke manier aan te bieden. Maar ook kan het gebruik worden als bijvoorbeeld leader materiaal.

 

 

Tubes als leadermateriaal

Tubes zijn uitermate geschikt als leadermateriaal. De leader beschermt het laatste stuk hoofdlijn. De kans dat deze laatste meter lijn beschadigd is veel groter dan de rest van de lijn. Zeker als er gevist wordt in de buurt van obstakels. Je kan hierbij denken aan bruggen, vlonders, in het water gevallen boom, maar ook bijvoorbeeld mossels die op de bodem liggen. Als de hoofdlijn daarmee in aanraking komt, dan zal deze heel snel breken. De tube is echter een heel stuk steviger, en zal veel meer schade moeten oplopen om te falen. Een rubberen tube kan eenvoudige als leader worden ingezet. Je schuift hierbij de hoofdlijn door de tube, waarna je de hoofdlijn aan de wartel van de hoofdlijn vast kunt zetten. Met een lead clips ertussen is je onderlijn al bijna af.

 

 

Wat is shrink tube?

Shrink tube is een tube die zal krimpen als je deze wordt verwarmt. Deze beste manier van verwarmen is door het te stomen. Stoom beschadigd namelijk niet de andere lijn, zoals de hoofdlijn of onderlijn. Maak je gebruik van vuur in de vorm van een aansteker, dan wil de vislijn wel beschadigen. Soms niet zichtbaar, maar de trekkracht kan enorm afnemen, met een snelle breuk als gevolg.

De shrink tube is in de karpervisserij geïntroduceerd als line-aligner. Dit is een vaak licht gebogen stukje tube dat op de haaksteel wordt geplaatst. De bocht van de line-aligner wordt geplaatst naar de haakpunt. Hierdoor krijg je een veel agressiever prikkende haak, omdat deze sneller wil draaien in de bek van de karper. De vangsten kunnen met dit kleine stukje plastic of rubber enorm toenemen.

 

 

Tubes als line-aligner

Naast shrink tube zijn er ook kant en klare line-aligners verkrijgbaar. Hierdoor is stomen niet meer nodig. Deze line-aligner is altijd in dezelfde vorm en kan makkelijk geplaatst worden op de haaksteel.

 

 

Wat zijn anti-tangle sleeves?

Als andere sleeve, kan je gebruik maken van anti-tangle sleevs. Anti-tangle betekent in het Nederlands “voorkomen van in de knoop raken”. Dit is ook exact wat de anti-tangle sleeve doet. De sleeve wordt geplaatst op de wartel van de karperonderlijn vlak onder het karperlood. Tijdens de worp al zal de anti-tangle sleeve de onderlijn verder van het lood en hoofdlijn afhouden. Vervolgens zal de eerste stuk onderlijn altijd van het loof afvallen tijdens het afzinken. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een stiff-tig of combi-rig zal de onderlijn hierdoor goed gestrekt op de bodem liggen. Hierdoor zal een karper zich veel sneller prikken. Daarnaast zal de onderlijn ook bij een foute opname zich automatisch weer willen strekken van het lood. Klaar voor een volgende opname.

 

Mocht je even geen line-aligner voor handen hebben, kan je ook gerust een stukje anti-tangle sleeve afknippen en op de haaksteel schuiven. Uiteraard zal er geen bocht in de line-aligner zitten. Je kan hiervoor wel een stukje van de anti-tangle sleeve insnijden en de onderlijn hier in vast zetten. De onderlijn zal dan nog steeds een hoek maken die de haak sneller doet draaien naar de onderkant van de bek van de karper.

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen om te zien waar welke sleeves voor bedoeld zijn. Mocht je echter toch verdere vragen hebben, laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder.

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »