Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Rodpod voor het karpervissen

Zie hier ons aanbod van rodpods. Voor filters om specifieker te zoeken in de rodpods kan je gebruik maken van het menu aan de linkerzijde van de pagina. Voor aankoopadvies van een rodpod zie onderzijde van de pagina.

Filters

Rodpod voor het karpervissen kopen?

Voor de statische visser met afstandhengels, beetmelders en lood-systemen is een rodpod eigenlijk ondenkbaar. Zeker op een plekken waar het niet mogelijk is om een losse steun in de grond te krijgen, biedt de rodpod de oplossing. Daarnaast is het ook gewoon een handige hengelsteun die in elke situatie te gebruiken is, mits je een goede rodpod hebt. Lees onderstaande waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe rodpod. 

 

Hoeveel hengels op een rodpod?

In Nederland is op veel plaatsen het toegestaan om te vissen met twee hengels. Afhankelijk van het water en jouw visvergunning kan je soms met 3 hengels vissen. Vis je vaker in het buitenland dan mag er met 3 of soms zelfs 4 hengels gevist worden. De grootte van de rodpod die voor jou geschikt is, is mede bepalend met hoeveel hengels je mag vissen. De buzzerbars van onze rodpods geven duidelijk in het aantal hengels dat er mee gevist kan worden. Heb je een rodpod met een enkele verbinding met de buzzerbar, dan kan je deze uitbouwen met een buzzerbar met meer of minder posities voor beetmelders, hengelkopsteunen en daarmee hengels. Hoe meer posities hoe belangrijker de stabiliteit van de rodpod wordt.

 

Stabiliteit van een rodpod voor het karpervissen

Als er 3 of meer hengels op een rodpod gelegd worden, dan is de stabiliteit iets om goed over na te denken. De mate van stabiliteit is hoofdzakelijk bepaald door 3 technische ontwerpkeuzes. Deze keuzes zijn;

 • Hoe ver staan de poten af van het middelpunt van de rodpod?
 • Hoeveel steunpunten heeft de rodpod voor de buzzerbars?
 • Heeft de rodpod een centraal punt of meerder punten om krachten te verdelen?

 

Afstand poten van middelpunt van de rodpod

Zoals alles in de natuur, is de stabiliteit bepaald hoe krachten verdeeld worden. Daarbij kan gezegd worden dat hoever poten uit elkaar staan, hoe minder zijwaartse beweging zal ontstaan. Als de poten van de rodpod dan ook geheel aan de buitenkanten zijn geplaatst, dan is de rodpod stabieler dan alternatieven.

Rodpod met centraal puntrodpot met steunpunt aan de buitenkant

Aantal steunpunten van de rodpod naar de buzzerbars

Een buzzerbar kan door enkele staander ondersteund worden of door 2. Hoe meer staanders, hoe steviger de buzzerbar zal staan. Dit heeft te maken met de zijwaartse kracht die ontstaat als er hengels aan de buitenkanten van de buzzerbars worden geplaatst.

Rodpod met enkel steunpuntrodpod met 2 steunpunten

Rodpod met centraal punt of niet

Een tripod is een goed voorbeeld van een rodpod met een centraal punt. Vanaf dit punt wordt een verbinding gemaakt naar de buzzerbars en verder. Hoe meer punten er zijn om de buzzerbars te ondersteunen, hoe stabieler de rodpod is. Het voordeel van een tripod of quadpod is dat het mogelijk is om de hengels bijna verticaal op de rodpod te plaatsen. Bij wateren met veel waterplanten in de oeverzone is dit geen overbodige luxe.

Rodpod omhoog te plaatsen

Hoe hoog staan de karperhengels op de rodpod?

Zoals eerder aangegeven, kan het noodzakelijk zijn om de hengels bijna verticaal te plaatsen. Hiermee houdt je de vislijn van de bodem, waardoor deze niet snel in bijvoorbeeld waterplanten of andere obstakels terecht komt. Maar ook bij het vissen met slappe vislijnen is het verstandig om de hengels hogers te plaatsen. Dit bevorderd de beetregistratie enorm.

 

Hopelijk hebben we met bovenstaande informatie meer inzicht gegeven, wat voor rodpod voor jou geschikt is. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder.

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]