Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Karper imitatie Aas

Filters

Imitatie-aas voor het karpervissen

Nep-aas voor het karpervissen is eigenlijk niet meer weg te denken. Hoeveel (grote) vissen over het net zijn gesleept door de inzet ervan is ontelbaar.

Enkele redenen om imitatie aas in te zetten;

 • Is bestand tegen kreeften en krabben
 • Geeft een visuele attractie voor de karper
 • Geeft drijfvermogen aan het haak aas
 • Neemt de smaak van de bodem niet aan
 • Is een ideale boiliestopper

 

Imitaties aas bestand tegen rivierkreeften

Het aas dat we voor het karpervissen gebruiken is vaak enigszins zacht. Zeker als het voor langere tijd in het water ligt. Denk hierbij aan een geweekte boilie of mais. Voor rivierkreeften is dit een makkelijke maaltijd. Dit is onder andere een reden dat op sommige wateren een lege onderlijn wordt opgehaald na enige tijd vissen. Zonde van de verloren vis-uren zonder kans op een aanbeet. Voor imitatie-aas geldt dit niet. Deze kan (indien van smaak voorzien) continu eet-signalen afgeven zonder beschadigd te worden door de rivierkreeften en krabben.

De fluo-varianten helpen extra tegen kreeften. Deze kleur (b)lijkt in eerste instantie af te schrikken ten opzichte van meer natuurlijke kleuren. Zo zal een fluo-pop-up boilie ook langer blijven liggen, maar uiteindelijk ook ten prooi vallen aan de kreeften.

 

Visuele attractie van imitatie-aas voor karper

Karpers zijn nature nieuwsgierige dieren. Nieuwe objecten in het water komen ze graag inspecteren. Zo zal ‘gepimpt’ haakaas door middel van een vel imitatie-aas eerder de aandacht trekken van een karper, dan het haakaas dat als één van tientallen of meer op de bodem liggen. Door de visuele prikkel zal juist jouw haakaas eerder opgenomen worden tussen al dat losse voer. Hierbij kan je gebruik maken van het grote voerspoor dat al deze boilies achterlaten en ze daarbij juist extra lokken naar dat ene aasje met een karperhaak.

Maar ook twee losse imitatie-maiskorrels op de hair kan gewoon karper opleveren. De nieuwsgierigheid is voldoende om het door een karper op te laten nemen. Zelfs in de nachtelijk uren levert dit vis op. Mocht het dan ook even tegenzitten, is dit een aanrader om eens te proberen. Dit afwijkende aas kan de sleutel tot nieuw succes zijn.

Let op: Voor wateren met hoge dressuur kan dit mogelijk juist averechts werken. Zeker wanneer deze techniek veel is ingezet. Dan kan haak-aas met een andere vorm of smaak mogelijk het verschil maken. Blijf hierin variëren totdat je en combinatie het gevonden dat werkt voor dat water. Een water verder kan dit juist weer anders werken. Dit maakt de hengelsport ook zijn leuke puzzel.

 

Drijfvermogen van imitatie-aas

Er is al veel geschreven over kritisch gebalanceerd haak-aas. In het kort komt het er op neer dat het haak-aas extra makkelijk is op te nemen voor de karper. Dit haak-aas blijft nog net op de bodem liggen en dus lichter dan de omliggende boilies. Door dit lage gewicht zal een karper met een zelfde zuigkracht het haak-aas opnemen, en hierdoor meteen dieper in de bek terecht komt. Door deze positie heb je meer kans op een goede inhaking. Het meeste imitatie-aas heeft drijfvermogen. Hierbij helpt het om het haak-aas lichter te maken.

Imitatie-aas met een smaakje

Imitatie-aas wordt geleverd in zowel neutrale als geflavourde varianten. Deze geflavourde varianten zijn ideaal om in te zetten bij een zachte blubberbodem. Deze bodem kan snel de geur van een boilie maskeren. Dit komt door dat de boilie zich volzuigt met de omringende bagger. Ondanks dat karpers op dergelijk water gewend is om zijn voer hier te vinden. Wel is het makkelijk om snel het haakaas te vinden om een kans op een snelle aanbeet te hebben. Door haakaas te gebruiken dat geen vocht opneemt voorkom je dit probleem.

Imitatie-aas als boiliestopper

Zachtere boilies kunnen beschadigd raken bij verre worpen. Zeker een scherpe boiliestopper kan snel in de boilies snijden, waardoor de gewenste afstand tussen het haak-aas en de haak is veranderd. Een imitatie-aasje kan dan helpen. De grote van het imitatie-aas zorgt ervoor dat de kracht veel meer wordt verspreidt over de boilie. En zelfs als de boilie kapot zal gaan tijdens het raken van het water, heb je nog een kans om een karper te vangen op enkele de stopper. Erg handig wanneer je aan de waterkant staat met een zak verse zachte boilies of mais.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]