Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Opberg- & Tackleboxen voor het karpervissen

Vind hier ons uitgebreide aanbod aan opberg- & Tackleboxen voor alle kleine en middelgrote karpermateriaal. Even niet weten wat te kiezen? Lees verdere informatie over tackleboxen onder aan deze pagina.

Filters

Tacklebox kopen?

Op zoek naar een nieuwe opbergbox ofwel tacklebox voor het vissen, dan loop je tegen een enorm aanbod aan van verschillende producten. Van klein tot groot, met vaste indeling tot geheel flexibel in te delen en van dik tot dun. Aangezien tackleboxen producten zijn die je vaak voor lange tijd aanschaft, is het handig om ook goed stil te staan bij de aankoop hiervan. Vandaar dat we onderstaande enkele aandachtspunten hebben meegegeven, die je hopelijk helpen om er één te kiezen die het beste bij je past.

 

 

Wat is een Tacklebox?

Een tacklebox is de Engelse vertaling van “visspullen doos” of “visdoos”. Dit bekt in het Nederlands natuurlijk niet zo lekker. Vandaar dat er gekozen is om liever de Engelse term aan te houden. Deze visdoos is ontzettend handig voor het opbergen van klein tot middelgroot vismateriaal. Daarnaast voorkomt het dat er visspullen verloren gaan die anders makkelijk uit bijvoorbeeld je vistas zouden vallen.

 

 

Welke materialen sla je op in een tacklebox

Zoals gezegd is een tacklebox bedoeld voor het opbergen van klein tot middelgroot vismateriaal. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het opbergen van je karperhaken, doosjes met wartels en sleeves. Maar ook je geknoopte onderlijnen, pop-ups, dobbers, karperlood, rolletjes onderlijn, boilienaalden en boiliestoppers kunnen makkelijk worden opgeborgen in deze visdoos.

 

 

Welke tacklebox moet jij nu hebben?

Bedenk bij de aanschaf van een nieuwe tacklebox voor het karpervissen, dat de grote van je vakken het beste kan worden bepaald aan het grootste artikel dat je wilt opbergen. Niets is vervelender om toch nog een paar artikelen los te moeten meenemen. De kans dat die nu toch nog thuis liggen als je het nodig hebt, is altijd aanwezig. Daarbij ben je altijd nog op zoek naar los vismateriaal, terwijl je het makkelijk bij elkaar had kunnen opbergen. Gemak dient de mensen nietwaar? Let hierbij wel op dat het soms handig kan zijn om een tacklebox te hebben voor de middelgrote karperspullen en een tacklebox voor het kleinere vismateriaal. De visdozen voor kleiner materiaal hebben vaak meer vakken, dan visdozen voor middelgroot karpermateriaal. Hierdoor kan je ook makkelijk je kleine karperspullen handig gescheiden opbergen dan veel spullen gedeeld in één vak op te bergen.

 

 

Hoeveel tackleboxen voor het karpervissen heb je nodig?

Afhankelijk hoeveel karpermateriaal je hebt op te bergen is het goed om na te denken of het wel handig is om één tacklebox voor het karpervissen te hebben. Als je alle materialen in één visdoos doet, zal de gemiddelde visser al snel een overvolle, en niet te vergeten, grote en zware doos nodig hebben. Als je dan even snel met een pennetje en penhengel wilt struinen langs de waterkant, dan is het natuurlijk niet zo handig om zo’n grote lompe doos mee te nemen. Als het materiaal teveel wordt is het handiger om na te denken om een doos in te richten voor een specifieke manier van karpervissen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het inrichten van een tacklebox speciaal voor het penvissen. Je hebt dan een beperkte door nodig voor wartels, haken en dobbers. Mogelijk een klein loodjesdoosje en klaar. Ook voor het vissen aan de oppervlakte, zig-rigvissen en vissen op afstand kan je dan een aparte tacklebox (of meerdere per vistechniek) aanhouden. Hierdoor ben je veel mobieler en flexibeler tijdens het vissen op karper.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]