Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Barrows voor het karpervissen

Vind hier ons aanbod van barrows, barrow-tassen, barrow-cover en barrow-straps voor het karpervissen. De barrow is bijna onmisbaar geworden door het meenemen van vele kilo's visspullen in de vorm van kapertenten, foudralen, voer, slaapzakken etc.

Filters

  Geen producten gevonden...

Met de vele kilo's visspullen die we naar de waterkant meenemen in een barrow, specifiek in het karpervissen, bijna onmisbaar geworden. Zeker als je op de plaatsen wilt komen waar de meeste vissers niet tot nauwelijks komen. Lees hier waar je op moet letten bij het aanschaffen en gebruiken van een Barrow voor het karpervissen.

 

Barrow voor het karpervissen

Een barrow is eigenlijk een engels woord voor kruiwagen. Het grote verschil met een kruiwagen is dat de barrow gemaakt is om spullen op te leggen / te stapelen. De bodem van een barrow is open van structuur om gewicht te besparen. Bij een kruiwagen is deze dicht om bijvoorbeeld aarde en zand vast te houden. Deze Barrow is ontzetten handig om onze visspullen naar de waterkant te brengen. Zeker bij het nachtvissen op karper worden er soms tientallen kilo’s materiaal meegenomen, waaronder carry-allfoudralen met hengelsvoerstretchersrodpodsshelter of bivvy etc. Een barrow is dan bijna onmisbaar. Maar ook bij het vissen op witvis en roofvis, wordt steeds vaker het gemak van een barrow ingezien.

Barrow

Er zijn enkele verschillende soorten barrows op de markt verkrijgbaar. Lees hieronder waar je op kunt letten, en welke barrow mogelijk interessant is voor jouw visserij.

 

Barrow En Plaatsing Wiel

Niet elke barrow is zomaar geschikt om in te zetten op viswateren waar jij graag vist. Een belangrijk verschil tussen de barrows is de plaatsing van het wiel (of wielen). Als het barrow-wiel in het middelpunt is geplaatst, wordt er veel gewicht gedragen door het wiel. Het kost hierdoor weinig kracht om met de barrow te rijden, maar heeft als nadeel dat de barrow minder stabiel is. Afhankelijk hoeveel spullen/gewicht je mee wilt nemen, is een barrow met één wiel geschikt.
Een barrow met één wiel wordt stabieler bij het gebruik van barrow-bags. Door deze barrow-bags komt het zwaartepunt dichter bij de grond te liggen. Lees hiervoor ook onderstaand advies bij het beladen en afladen van een barrow.

 

Barrow 1 wiel

Als alternatief op een barrow met één wiel, zijn er ook barrows met twee wielen verkrijgbaar. Door deze twee wielen is de barrow een stuk stabieler op een vlakke ondergrond. Een dergelijke barrow is echter niét aan te raden bij een erg ongelijk ondergond. Het gewicht is namelijk verdeeld over de twee banden. Bij een obstakel of kuil, zal de barrow al snel naar één kant hellen, doordat het gewicht geheel op de andere band rust. 

 

Door de uit elkaar staande barrow-wielen wordt de beweging door de hobbels zelfs extra versterkt. De kans op het verliezen of beschadigen van vismateriaal wordt hierdoor erg groot. Het gebruik van barrow-straps is dan ook zeker aan te raden om de spullen op de barrow te houden.

 

Barrow 2 wiel

Ook zijn er barrows verkrijgbaar met een extra breed wiel. Door dit extra brede wiel, is de barrow zowel stabiel op vlakke als ongelijke ondergrond én kan vaak veel gewicht dragen. 

 

 

Barrow breed wiel

Een Barrow beladen. hoe doe je dat?

Het is verstandig om de barrow als eerst te beladen met de meest zware visspullen. Hierdoor komt het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de grond te liggen en blijft de barrow zo stabiel mogelijk. Het gebruik van barrowbags kan hierbij extra helpen, aangezien deze vaak onder de barrow hangen. Voor de barrowbags die aan de zijkant van de barrow hangen, is het verstandig om links en rechts ongeveer evenveel gewicht te hangen. Hierdoor rijdt de barrow een stuk prettiger. Ook is het verstandig om niet teveel gewicht op de voorkant van de barrow te leggen (voorbij het wiel). Hierdoor rijdt de barrow relatief ligt, maar heeft als nadeel dat de barrow om kan klappen. Het advies is dan ook om het gewicht enigszins te verdelen over de barrow en deze goed vast te zetten van barrow-straps.

 

Een stabiele barrow is dus erg belangrijk. Als je hier goed op let is een barrow ontzettend handig en biedt het je heel veel visgemak.

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen om meer gericht te kijken naar een barrow, tussen al die alternatieven. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder.

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]