Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Karperhaken

Vind hier ons aanbod karperhaken. Onderaan de pagina kan je advies vinden welke haak het beste voor jou uitkomt.

Filters

Karperhaken kopen?

Karperhaken nodig en zie je door de bodem het bos niet meer? Heel logisch!! Er zijn zo veel verschillende soorten haken te verkrijgen, waardoor je snel de weg kwijt bent. Karperhaken met oog naar buiten gevouwen of juist naar binnen, haken met een lange of korte steel, een karperhaak met een gebogen speel of juist recht, haken met een naar binnen gebogen haakpunt of juist recht, haakmaat 2, 4, 6 of … en ga zo maar door. Met onderstaande informatie helpen we je graag op weg naar een karperhaak, waar je met veel vertrouwen mee kunt vissen. En dat vertrouwen gaat echt vis opleveren!!

 

Welke karperhaken bestaan er?

Karperhaken zijn in veel diverse soorten te verkrijgen. We proberen dit grote aanbod in een aantal categoriën terug te brengen. In hoofdlijnen komen we dan op het volgende neer;

 • Klauwhaken
 • Curved Shank haken
 • Long-shank hooks
 • Chod-haken

 

Klauwhaken

Klauwhaken zijn haken met een relatieve korte steel en een grote bocht naar de haakpunt. Door deze ruime bocht zit er veel afstand tussen de haaksteel en de haakpunt, waardoor deze veel vlees kan pakken in de bek van de karper. Hierdoor kan er veel druk op de karperhaak gezet worden, zonder dat de haak uitscheurt en we de karper verliezen. Hierdoor is deze haak zeer geschikt bij het vissen in de buurt van obstakels.

kaep

 

Een nadeel van de haak is dat deze minder snel vlees pakt andere karperhaken. Dit komt om dat de haak niet snel de neiging heeft om te draaien. Gelukkig is de line-aligner ontwikkeld om de haak hierbij te helpen.

 

Curved Shank haken

Curved shank haken zijn snel te herkennen door de gebogen haaksteel. Doordat deze haaksteel gebogen is, draait deze haak héél snel in de bek van de karper. Dit maakt de kans op het vangen van een karper een stuk groter. Het draaien kan nog extra geholpen worden door een kleine line-aligner. Een te lange line-aligner kan juist weer tegen je werken. De kans dat de line-aligner in de weg zit om goed vlees te pakken is dat weer groter. Iets om goed op te letten!! De handpalmtest kan je helpen om te zien of de line-aligner niet te lang is.

Karperhaak Curved-Shank

Long-shank hooks

Deze karperhaak heeft een lange steel. Door deze lange steel, heeft deze een agressieve stand om goed vlees te pakken. Heel handig om karpers te haken, maar bij  karpers met een relatief zachte bek, kunnen deze haken eerder uitscheuren. De haakpunt zal namelijk erg veel bewegen in de bek als de karper steeds heen en weer zwemt. Mocht je zien dat er een redelijke wond in de bek zit, dan adviseren we je om de haak / karperonderlijn te vervangen met een klauwhaak en een line-aligner die de haaksteel verlengt. Ook bij meerdere losschieters is het verstandig om over te schakelen. Je hebt dan dezelfde agressieve stand van een long-shank, maar ook een relatieve zacht gedeelte dat het draaien van de haakpunt in de bek vermindert. Dit verkleint de kans op het losschieten van de vis, en nog belangrijker dat het beter is voor de karper zelf!

 

Karperhaak Long-Shank

 

 

Chod-haken

Deze karperhaak lijkt op een klauw-haak, maar de oog van de haak is naar buiten gebogen (van de haakpunt af). Dit betekent ook dat de karperonderlijn in een andere hoek van de haak afkomt. Deze haak wordt veelal ingezet bij stijve onderlijnen, zoals de chod-rig, D-rig en Zig-rig.

Karperhaak Chod

 

Welke maat karperhaak moet je hebben?

De perfecte haak voor elk haakaas en karper bestaat niet! Zelf kijken we naar de grote van het haakaas en de grote van de karper. In hoofdlijnen kan je zeggen dat bij klein haakaas ook een kleinere karperhaak past en bij grote karper een grotere haak beter uitkomt. Uiteraard kan je met klein aas op grote karper vissen. Over het algemeen blijkt ook dat kleinere haken meer vlees pakken, maar een grotere kans hebben op recht buigen als je deze zwaar belast. Met al deze factoren is het spelen, om te voorkomen dat je karpers verspeelt en ze onnodig beschadigd. Gelukkig maakt het leggen van deze puzzel onze hobby ook zo mooi.

 

Mocht je het even niet meer weten, stuur dan gerust een bericht. We helpen je graag een stuk op weg, om ook jou puzzel completer te maken.

 

Karperhaak puzzel

 

Geen karperhaak maar wel een onderlijn?

Geen zin om zelf onderlijnen te knopen? Kijk dan bij onze kant-en-klare karperonderlijnen. Wel zo makkelijk en altijd goed geknoopt!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »