Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Gamakatsu

Filters

Gamakatsu

De geschiedenis van Gamakatsu

Gamakatsu is een Japans bedrijf dat in 1955 is opgericht. Het doel van het bedrijf was én is om de hoogste kwaliteit vishaken te produceren en te verkopen in de wereld. En dat doet Gamakatsu natuurlijk al jaren. Door de eigen ontwikkelen in nieuwe materialen en productietechnieken blijft Gamakatsu de markt continu vernieuwen.

 
1955 - Handmatige productie van Gamakatsu vishaken.1963
 - Gamakatsu introduceert een nieuwe, geautomatiseerde verhittingsfaciliteit die het merk tot op grote hoogte van de Japanse markt doet oprukken


1974 - Gamakatsu introduceert volledig geautomatiseerde machines voor de hakenfabricage en besluit een tweede fabriek te bouwen om zo beter aan de vraag te kunnen voldoen.

 

1976 - Gamakatsu besluit ook hengels te gaan maken. Hiervoor wordt een nieuwe fabriek opgezet. Ook hier wil Gamakatsu de meet hoogwaardige producten gaan fabriceren.

 

1987 - Gamakatsu verbreed zich verder! Ook kleding en andere visartikelen worden in de markt gezet. Dit alles draagt bij in de naamsbekendheid van het merk.

 

1988 - Door de enorme groei van het merk, worden de productiefaciliteiten verder uitgebreid. Nu wordt een fabriek in Thailand ingericht. Deze fabriek zal complete onderlijnen maken en vliegen binden. Daarnaast worden hier de losse haken verpakt. 

 

1992 - Gamakatsu nu ook in Amerika!. Er wordt een centrum ingericht in Washington voor de verkoop en de distributie tie in de USA. 

 

1994 - Spro BV wordt de officiële distributeur van Gamakatsu producten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

1997 – Spro Corp. in Kennesaw, Georgia wordt geopend voor een efficiëntere distributie van Gamakatsu haken in het oosten van de Verenigde Staten. Ook hier wordt de kwaliteitsborging die Gamakatsu zo groot heeft gemaakt doorgevoerd, waardoor het niet uitmaakt uit welke fabriek de vishaken komen. 1999 - Ook Europa krijgt een eigen centrum gevestigd in Duitsland. Hierdoor is Gamakatsu veel beter te benaderen voor de klanten in o.a. Nederland.2010 - Gamakatsu opent een verkoopkantoor in China, Guangzhou Gamakatsu Trading Co Ltd. omdat China een enorm verkooppotentieel voor vishaken en andere hoogwaardige hengelsportproducten heeft.Gamakatsu is ook duurzaam!

Sinds 1955, houdt Gamakatsu zich strikt aan het thema "Natuur en Techniek". Zij werken hard aan de ontwikkeling van nieuwe hightech producten zonder de natuur en het milieu schade aan te brengen.  

 

Gamakatsu staat voor kwaliteit!

Wat maakt een Gamakatsu haak nu zo uniek? 

 • Allereerst worden Gamakatsu haken vervaardigd van de meest superieure kwaliteit High Carbon Steel (carbonstaal). Het gebruik van goedkope, lage kwaliteit materialen resulteert in goedkope haken met zwakke punten die niet echt scherp zijn. Het was Gamakatsu die destijds in nauwe samenwerking met een materiaalfabrikant, een uniek materiaal ontwikkelde voor de productie van vishaken. Het materiaal wat nu beter bekend staat als High Carbon Steel. Niet alleen bevat dit materiaal een hoger percentage carbon, het is ook vrij van onzuiverheden. Dit garandeert bescherming tegen vlekken en zwakheden in het metaal en dus de haak. 

 

 • Ten tweede, Gamakatsu heeft het meest geavanceerde temperingsysteem ter wereld. Hierdoor kunnen haken in een stabiele toestand getemperd worden. Iedere haak wordt op speciale wijze verwarmd tot een temperatuur die ideaal is voor die bepaalde vorm en maat om vervolgens gecontroleerd afgekoeld te worden in olie. Dit proces levert haken op die super sterk zijn, maar niet broos. Het is uiterst ingewikkeld om de juiste balans tussen kracht en flexibiliteit te bereiken. Het duurde vele jaren voor Gamakatsu om dit proces wist te perfectioneren maar dit is dan ook waarom wij betere haken maken.

 

 • Tot slot, Gamakatsu is beroemd om de scherpte van de haakpunt! Ons slijpproces is het meest moderne en geavanceerde ter wereld. Dit resulteert in een perfect conische punt die ongeëvenaard scherp is. Gamakatsu produceert grote volumes, zeer scherpe haken met een constant hoge kwaliteit. De levensduur van een vishaak wordt gemeten door de scherpte, hardheid en viscositeit van de punt. Het resultaat is dat vissers groot vertrouwen hebben in Gamakatsu haken en dat Gamakatsu wereldwijd een enorm marktaandeel heeft weten op te bouwen.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]