Terug

  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Particles voor het karpervissen

Zie hier ons uitgebreide aanbod van particles . Misschien wel de meest effectieve aassoort om onze karper te vangen.

Filters

Particles Kopen?

Koop hier kant en klare partikels! Deze zijn al voorgeweekt en gekookt en daarom direct te gebruiken. Onder de karpervissers is dit een algemeen bekende aassoort maar ook voor de specimen hunter die op grote brasem, voorn of zeelt vist zijn particles een perfecte aanvulling. Al deze producten zijn PVA vriendelijk!

 

Particles beter dan boillie!

Daar waar de kilo-knallers van boillies je om de oren vliegen, zijn particles in veel gevallen veel logischer om mee te vissen. Een boilie is een product wat van nature niet voorkomt. Een karper zal dit dan ook niet zomaar tot zich nemen. Dit blijkt al snel op een water waar niet tot nauwelijks is gevist Het kost dan een lange tijd voordat de karper de boilie als normaal en veilig beschouwd. Ga je op een dergelijk water vissen met bijvoorbeeld mais, bonen of zaden, dan zal je zien dat je veel sneller karper zult vangen. 

 

De reden dat een boilie minder snel aangenomen wordt als eten, is onder andere de grootte van het aas. In het standaard dieet van de karper is het aas een stuk kleiner en niet perfect rond. Denk hierbij aan waterplanten, waterslakjes, libellen- en muggenlarven en mosseltjes. Maar ook de vele en bijzondere flavours die met een boilie meekomen, wordt niet altijd direct vertrouwd. Ook dit komt van natura namelijk niet voor in de onderwaterwereld. Iets om over na te denken bij het aanknopen van een volgende boilie aan je onderlijn

 

Voeren met particles

Een kilo particles bestaat uit ontzettend veel voerdeeltjes. Deze komen vaak ook nog redelijk verspreidt op de waterbodem terecht. Het zal dan ook lang duren voordat al deze voerdeeltjes zijn opgegeten. In al deze tijd zal het voer voedselsignalen afgeven om karper aan te trekken. Vergelijk je dit met een kilo boilies dan zijn dit veel minder deeltjes die makkelijk gevonden en opgenomen kunnen worden. Een enkele karper kan als hij trek heeft dit zelfstandig opeten.

 

Het blijkt echter dat het haken van een karper een stuk eenvoudiger is met meerdere vissen / karpers op de stek. De kans op voedselnijd is groter, waardoor de karpers steeds enthousiaster gaan eten voordat de gedekte tafel leeg is. 

 

Particles niet altijd beter tijdens het karperen

Op wateren met een heel groot witvisbestand, is het voeren en vissen met particles niet altijd aan te raden. Als de witvis het voer al op heeft voordat een karper het opmerkt, gaan we karperloos naar huis. Het kan dan wel helpen om goed met particles te voeren en met bijvoorbeeld tijgernoten aan de onderlijn te vissen. Tijgernoten zijn redelijk tot goed witvisbestendig. Ook zoetwaterkreeften gaan liever af op zachte mais en kikkererwten dan de hardere noten. Dit aas kan dan ook het grote verschillen tussen vangen en blanken betekenen. Ook een combinatie tussen particles als voer en boilies als aas kan een ware killer-combinatie zijn. 

 

Voeren van particles op grote afstand

Een boilie in een werppijp kan soms tot over de 100 meter geworpen worden. Voor een losse maiskorrel is dit eigenlijk onmogelijk, maar toch zijn er mogelijkheden om op grote afstand toch nauwkeurig te voeren met particles. 

 

Voeren op afstand met particles kan door de particles weg te werpen in een spod. De spod wordt vaak geworpen met een speciale spodhengel. Dit komt door het zware gewicht dat voor een normale karperhengel teveel kan zijn. Ook is het mogelijk om de particles te verpakken in een voerbal, middels een grondvoer. Vervolgens kan je deze met een katapult heel ver schieten. Hierbij is belangrijk te weten, dat een kleinere bal een stuk verder zal komen, dan een grote compacte voerbal. Om de voerballen extra ver te werpen is het handig om de voerbal te drogen voordat deze te water gaat. 

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen om extra scherp te vissen met inzet van particles. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder.

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]