Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Foedralen voor het karpervissen

Vind hier ons uitgebreide aanbod van hengelfoedralen en rodstraps om je karperhengels veilig in mee te nemen.

Filters

Een Hengel Foudraal of Hengeltas kopen?

Een foudraal is een moeilijk woord voor een hengeltas. Deze hengeltas is eigenlijk noodzakelijk om lang plezier te hebben van je karperhengels. Daarnaast is het bij sommige Hengelfoudralen ook mogelijk om bijvoorbeeld je vissteun (rodpod), schepnet en paraplu mee te nemen. Ontzettend handig natuurlijk, maar waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe foudraal?

Met onderstaande informatie helpen we je een stuk op weg. Heb je meer vragen om tot een goede keuze van Hengelfoudraal te komen, laat het ons weten. Dan kunnen we onderstaande informatie aanvullen naar waar andere vissers mogelijk ook naar zoeken en uiteraard helpen we je zelf ook graag aan de nodige informatie.

 

Hoeveel hengels in een Foudraal / Hengeltas?

In de basis zijn er 2 soorten foudralen / hengeltassen. Zo zijn er hengelfoudralen, met verschillende vakken en ruimtes voor opgetuigde hengels, niet opgetuigde hengels en met vakken voor bijvoorbeeld een paraplu of hengelsteunen. Daarnaast zijn er foudralen die geschikt zijn voor maar 1 opgetuigde hengel. In sommige gevallen kan je deze één hengelfoudralen aan elkaar koppelen, waardoor je eigenlijk een groot foudraal maakt. Afhankelijk of je altijd met meerdere hengels vist, of ook graag met een losse hengel op zoek gaat, bepaald welke het beste bij jou past.

 

Hoe lang moet een Foudraal / Hengeltas kopen?

Simpelweg kan gezegd worden dat een Hengelfoudraal niet te kort en niet te lang mag zijn. Bij onze foudralen / hengeltassen plaatsen we ook de maten / lengtes die geschikt zijn voor de betreffende foudraal. Lees hier waarom:

 

 • Een te korte hengeltas

Het spreekt eigenlijk al voor zich. Bij een te kort foudraal zal de hengeltop tegen het einde van het foudraal of zelf er voorbij steken. Hierdoor kunnen er (onzichtbare) beschadigingen ontstaan, waardoor een hengel uiteindelijk kan breken. Zorg er dus voor dat de hengeldelen ruim (zo’n 5cm) overhouden voor veilig vervoer.

 

 • Een te lange hengeltas

Bij een te lange hengeltas is de hengel over het algemeen wel beschermd, maar is dit niet handig bij het vervoeren en opbergen van de hengel. De extra lengte zal enkel in de weg kunnen zitten. We adviseren dan ook een foudraal te kopen voor hengels die je veel zal gebruiken. De langste van deze hengels is bepalend voor de lengte van het foudraal. Heb je een nog langere hengel die je ook wel een gebruikt kan er voor kiezen om hier een los hengelfoudraal voor te kopen. Dit voorkomt een onnodig lange foudraal die je bijna altijd meeneemt.

 

Twijfels over de lengte van een foudraal? Laat het ons weten. We helpen je graag verder.

 

Wat zijn alternatieven voor een groot Hengelfoudraal?

Wil je een hengel snel en eenvoudig gebruiken, zoals bij het struinen bij verschillende wateren, dan kan een geheel foudraal onhandig zijn. Gelukkig zijn er ook dan alternatieven die zorgen dat een hengel of hengeldelen beschermd worden. Denk hierbij aan rodstraps (wikkel je om je hengeldelen, waardoor deze bij elkaar blijven) of rodtip protectors. Deze producten zorgen dat hengeldelen bij elkaar blijven en niet per ongeluk los raken en tussen bijvoorbeeld een fietswiel of autodeur komen. Helaas zal je niet de eerste zijn, die zo zijn hengel beschadigd.

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen bij de keuze van een foudraal. Verdere informatie nodig? Laat het ons weten! We helpen je graag verder.

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »