Terug

 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Boilienaalden voor karpervissen

Zie hier ons aanbod van boilienaalden, splicing needles, boilieboren en rijgnaalden voor het karpervissen. Voor gebruiksadvies zie onder aan de pagina.

Filters

Boilienaalden, Splicing Needles, Boilieboren en Rijgnaalden voor het karpervissen

Met de komst van het statisch karpervissen, is ook de manier van aasmontage veranderd. Daar waar een aardappel, roggebrood, wormen of verschillende soorten bonen gewoon op de karperhaak wordt geregen, wordt met het statisch karpervissen het aas onder de karperhaak 'gehangen'. Hierdoor is de karperhaak vrij om goed vlees te pakken. Het lood zorgt vervolgens dat de karper zich zelf haakt. De karperhengel ligt hierbij op een rodpod, met wakers en beetmelder. Met een aanbeet hoort de karpervisser vanuit de beetmelder dat er actie is. Een heel ontspannen methode om karper te vangen en een ideale manier om karper zelfs in de nachtelijke uren vanuit de luxe van een karpertent mee te maken. 

 

Ga je nu op zoek naar een boilienaald, dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wat is nu waarvoor. Met onderstaande geven we tekst en uitleg van de verschillende varianten die er beschikbaar zijn. In hoofdzaak kan je de volgende naalden verkrijgen;

 • Boilienaald (standaard)
 • Splicing Needle
 • Boilieboor
 • Rijgnaalden / stringneedle

 

Onderstaande geven we een uitleg hoe je deze naalden in kunt zetten. Hopelijk geeft dit voldoende houvast om een juiste keuze te kunnen maken. 

 

Boilienaalden voor het karpervissen

Een boilienaald is een naald met een scherpe punt een een haakje (zie foto). De punt wordt gebruikt om door het aas, bijvoorbeeld een boilie, heen te prikken. Vervolgend wordt de hair (lus aan het einde van de karperonderlijn) vastgezet achter het haakje. Het haakaas kan vervolgens over de boilienaald op de hair worden geschoven. Om te voorkomen dat het haakaas eraf valt, wordt dit vastgezet met een boiliestopper.  De boilienaald is goed te gebruiken bij boilies, pop-ups en grotere particles. Voor kleiner aas, is de boilienaald vaak te grof en zal het aas splijten, waardoor het makkelijk van de hair kan afvallen bij het inwerpen of afgegeten door bijvoorbeeld witvis. De kans op het vangen van een karper is dan helaas verkeken.

Boilienaald karper

 

 

Splicing Needle voor het karpervissen

De splicing Needle wordt niet gebruikt voor het monteren van haakaas aan de onderlijn, al is dat ook gewoon mogelijk. De splicing needle is bedoeld om eigen leaders te kunnen maken van bijvoorbeeld leadcore. Het is een heel dunne naald met een klein rond haakje aan de bovenkant en een klepje om het haakje af te schermen (zie foto). De splicing needle wordt in het leadermateriaal gestoken op een centimeter of 15 tot 20 vanaf het uiteinde. Vervolgens ga je met de splicing needle door het midden van het leadermateriaal en steek je het uiteinde op een centimer op 8 tot 10 cm van het uiteinde er weer uit. Nu kan je in het haakje de laatste centimeter van de leader vastklemmen met het klepje en trek je dit uiteinde door het midden van het leadermateriaal terug. Er staat dan een lus aan het eind van de leader. Desgewenst kan je ook een wartel in deze laatste lus krijgen, als je deze op de leader zet voordat je deze door de leader heen trekt.

Splicing Needle karper 

 

Boilieboor voor het karpervissen

Een boilieboor wordt gebruikt bij harder aas dat splijt als je er met een bijvoorbeeld een boilienaald doorheen wilt prikken. Enkele voorbeelden van hard aas zijn;

 • Gedroogde / droge boilies
 • Pop-ups
 • Tijgernoten (nee niet die van Duyvis :)
 • Verschillend imitatie-aas
 • Pellets

 

In dit harde aas kan een gang gemaakt worden, door deze met een boor uit te boren. Vervolgens kan je met de boilienaald, alsnog het haakaas op de hair zetten. Naast dit harde aas, kan het ook helpen om bijvoorbeeld geweekte mais te doorboren. 

Boilieboor karper

 

Rijgnaald / Stringneedle voor het karpervissen

Een stringneedle of rijgnaald is dunner dan een boilienaald en heeft dezelfde vorm als een splicing needle. Hierdoor is het mogelijk om kleiner aas, zoals kikkererwten en geweekte mais op de hair te zetten, zonder dat het splijt. Daarnaast zijn er ook extra lage rijgnaalden, waardoor je ook een PVA zakje of PVA mesh over de karperonderlijn kan trekken, waarna je deze vast zetten op wartel of loodclip. Met dit PVA op de onderlijn voorkom je dat een onderlijn in de knoop raakt bij het ingooien, is de onderlijn extra goed gecamoufleerd en heb je een heel compact aantrekkelijk hoopje voer om een karper te verleiden. Een heel goede manier om ook de schuwe karpers over de streep te trekken. 

 

Hopelijk heeft deze informatie geholpen om de verschillende naalden beter uit elkaar te houden. Mocht je toch nog vragen hebben, laat gerust contact op. We helpen je graag verder.

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]