Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Spin Hengels

Zie hier ons aanbod aan spinhengels voor het werpen met kunstaas. Net als de vele verschillende soorten kunstaas, zijn er ook veel verschillende spinhengels voor het roofvissen. Voor aankoopadvies zie onder aan de pagina.

Filters

Wat is een spinhengel?

Een spinhengel is een werphengel speciaal ontworpen voor het vissen met kunstaas. Naast kunstaas kan je natuurlijk ook vissen met bijvoorbeeld dood-aas onder een dobber, als de hengel hier voldoende sterk voor is. De spinhengel wordt gevist met een vismolen. Wil je liever vissen met een reel? Kijk dan bij onze casting hengels. Deze hengels worden geleverd met een reelhouder en een apart handvat. Vissen met een reel op een spinhengel raden we echt af. De spinhengel is namelijk gemaakt om kracht aan de onderkant van de vishengel te krijgen tijdens het indraaien.

 

 

Wat voor soorten spinhengels zijn er?

Spinhengels worden gemaakt in veel verschillende werpgewichten. Wij adviseren ook om het werpgewicht goed af te stemmen op het werpgewicht / kunstaas. Hierdoor heb je echt plezier van je hengel. Een zware spinhengel met licht kunstaas vist niet fijn. Het werpen van licht kunstaas zorgt dat je niet zover kunt werpen. Daarnaast is de actie van de hengel stug, wat de dril van een roofvis minder leuk maakt. Vis je met een te lichte spinhengel, dan is het vaak moeilijk om een goede actie aan het kunstaas mee te geven. Daarnaast is het werpen voor de langere afstand ook een stuk lastiger. Al met al zal de levensduur van de spinhengel een stuk korter zijn, dan bij goed gebruik. De kracht gaat er simpelweg uit.

 

 

Welke spinhengel voor roofvissen heb ik nodig?

Onderstaande geven we een indicatie welke spinhengel over het algemeen geschikt is bij welk kunstaas. Mocht je twijfelen of je de juiste hengel hebt gekozen, vraag het ons gerust.

 

Twisters en blinkers worden veel ingezet voor baars, kleinere snoek en een eventuele snoekbaars. Op stilstaand water kan je goed uit de voeten met een hengel met een werpgewicht tot 15gram.

 

Pluggen en shads vragen bij voorkeur een iets stuggere hengel. Door de stuggere hengel kan je een goede actie aan het kunstaas meegeven op de snoek te verleiden. Bij het vissen met dit kunstaas raden we een hengel aan met een werpgewicht tussen de 10 en 40gram. Hiermee kunnen het overgrote deel van de pluggen en shads gevist worden, met mogelijkheid om voldoende actie aan het kunstaas mee te geven.

 

Jerkbaits lijken op pluggen, maar komen voornamelijk tot leven wanneer de visser met rukjes aan de lijn de jerkbait binnenvist. De jerkbait zal hierdoor met schokken door het water gaan, wat snel wordt opgemerkt door onze rovers. Jerkbaits zijn daarbij over het algemeen wat zwaarder en vragen een stugge hengel. Door de stugge hengel komt de kracht van de hengel, snel door de (gevlochten) vislijn naar het kunstaas om weer in beweging te komen. Voor een dergelijk kunstaas raden we een werpgewicht aan van 30 tot 80gram.

 

Naast deze algemene lijnen, is er natuurlijk kunstaas van een bepaalde categorie wat juist niet past bij de beschreven werpgewichten. Pas hier je spinhengel op aan.

 

Spinhengel voor op de boot

Wil je vissen vanuit een boot, dan is het handig om de lengte van je spinhengel aan te passen. Tijdens het drillen en pakken van de roofvis uit het water, is een lange hengel eigenlijk helemaal niet zo handig. Wij adviseren dan een hengel van maximaal 2.10cm te nemen. Met deze kortere hengels kan je vaak nog voldoende werpen, maar ook het drillen met deze hengels vlak bij de boot gaat juist erg makkelijk. Door de grotere controle op de vis, is de kans op het lossen van de vis vlak bij de boot een stuk minder groot

 

Welke lengte van een spinhengel?

Naast het werpgewicht is de lengte van een spinhengel ook van belang. Enerzijds helpt een lange spinhengel bij het secuur werpen. Anderzijds is een korte hengel wel zo makkelijk in het vervoer. Over het algemeen kom je met een spinhengel goed uit de voeten met een lengte tussen de 210cm en 270cm. Ook de lengte van de visser zelf helpt bij het bepalen van de juiste hengellengte. Voor de jeugdige vissers adviseren we eerder een 210cm en voor de meer ervaren en volwassen vissers is een 240cm of 270 al snel een logische keuze. Uiteraard de keuze verder nog afhankelijk van een persoonlijke voorkeur. Uiteindelijk moet je met vertrouwen en plezier met je spinhengel aan de waterkant kunnen staan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]