Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Visstoelen voor het karpervissen

Zie hier ons uitgebreide aanbod van visstoelen van JRC, Chub, Soul en Shakespeare. Voor elk budget een geschikte karperstoel.

Filters

Karperstoel kopen?

Door het grote aanbod van karperstoelen is het vaak lastig een geschikte keuze te maken. Met onderstaande informatie over visstoelen hopen we je op weg te helpen met een juiste keuze.

 

Belangrijke punten van een karperstoel

Bij de aankoop van een nieuwe visstoel voor het karpervissen, raden we aan om op de volgende punten te letten;

 • Zithoogte
 • Hoogte rugleuning
 • Vorm van poten
 • Gewicht
 • Armleuning

Zie hieronder waarom deze kenmerken van belang zijn bij aanschaf van een nieuwe visstoel voor het karpervissen.

 

Zithoogte van karperstoel

De zithoogte van een karperstoel is heel bepalend voor het algemene comfort van een stoel. Het makkelijk gaan zitten en opstaan van een stoel ontzettend belangrijk. Bij een aanbeet willen we natuurlijk snel bij de karperhengels zijn. In de meest ideale houding is de zithoogte gelijk aan de hoogte tussen je voeten en je knieholte. Dit is een erg natuurlijk houding om zowel veel comfort te hebben, als eenvoudig opstaan.

 

Hoogte van rugleuning van je visstoel

Naast enkele karperstoelen zonder rugleuning, zijn er veel verschillende hoogtes van rugleuningen. Een minimale comfort/eis is dat de rugleuning ter hoogte van de schouders uitkomt. Dit is eenvoudig bij jezelf op te meten als je bijvoorbeeld op een kamerstoel zit. Is de bovenkant van de stoel lager, dan zal het frame al snel in de rug snijden.

 

Vorm van de poten van de karperstoel

Ook al lijkt het een detail, de vorm en grote van de poten van de stoel kunnen erg helpen bij slechte ondergrond. Dunnen poten zullen snel wegzakken in de modder, wat je weer mee naar huis neemt. Vaak is het dan ook lastig om de stoel goed neer te zetten. Daarnaast kunnen scherpe voeten ook schade aan het grondzeil van je karpertent veroorzaken. Een brede voet kan dan uitkomst bieden. Zeker de luxere stoelen hebben allemaal een bredere voet.

 

Gewicht van de karperstoel

Karperstoelen worden van verschillende materialen gemaakt. Zo worden er stoelen van RVS of aluminium gemaakt. Het verschil in gewicht is enorm. Nu dat we vaak al veel materiaal naar de waterkant meenemen, is het verminderen van het gewicht vaak wenselijk. Zelfs al we een barrow hebben aangeschaft.

 

Armleuning van een karperstoel

Een armleuning aan een karperstoel is geen noodzaak. Wel kan het helpen om makkelijk op te staan. Het is echter een heel persoonlijke keuze of een armleuning een echter meerwaarde is.

 

Visstoel in karpertent

Vissen op karper gebeurd niet altijd bij zonneschijn. Juist bij lage drukgebieden met regen en veel wind, zijn juist uitstekende weersomstandigheden om karper te vangen. Dag en nacht! Helaas is er niet altijd genoeg ruimte, om naast een stretcher, ook ruimte te hebben om een visstoel te plaatsen. Toch is het prettig om niet de hele tijd in de tent te moeten liggen of zonder rugleuning op je stretcher te zitten. Dan is het ook mogelijk om met een stretcher-stoel te gebruiken. Deze stretcher-stoel vraagt geen extra ruimte en geeft rugsteun als je ontspannen wilt zitten en het viswater in de gaten te houden. Een ideaal hulpmiddel voor een actieve visser in slecht weer.

Karperstoel voor stretcher

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen om je een goede richting te geven. Heb je twijfels? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder.

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]