Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Afstandhengels voor het karpervissen

Zie hier onze karperhengels om op afstand op karper te kunnen vissen. Voor een andere selectie in de hengels kan je gebruik maken van de filter en sorteerfuncties aan de linkerzijde van de pagina. Voor advies, zie onder aan de pagina.

Filters

Karperhengel voor afstand te kopen? Waar te beginnen...

Met een enorm aanbod aan hengels voor het karpervissen is het vaak lastig om een goede keuze te maken. Er zijn veel verschillende merken die allemaal aangeven fantastische hengels te hebben, van goedkope tot dure hengels, verschillende lbs en lengtes. Hopelijk kunnen we met onderstaande informatie je verder helpen om tot een goede keuze te komen.

 

Verschil dure en goedkopere werphengels

Waarom zijn zou je kiezen van hengels van €100,- of meer als je al voor enkele tientjes aan de slag kunt? Op zich een goede vraag. De karper zal het verschil niet zien als hij het aas oppakt en met alle karperhengels kan je in principe karper drillen. Maar waarom zijn er dan karpervissers die wel kiezen voor een duurdere hengel? Onderstaande enkele kwaliteiten die duurdere karperhengels met zich mee nemen. De vraag is natuurlijk of je deze kwaliteiten belangrijk vind. Is dat niet zo? Ga dan voor een goedkoper alternatief. Het is zonde om dan meer geld uit te geven. 

 • Meer gevoel tijdens het vissen
 • Verder kunnen werpen
 • Kwalitatief betere materialen
 • Lichter materiaal
 • Betere gewichtsverdeling

 

Welke LBS voor een karperhengel?

Een werphengel voor afstandkarpervissen is verkrijgbaar in veel verschillende LB of LBS. Gemiddeld worden er hengels aangeboden tussen de 2,5 LBS en 3,5 LBS. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in? De LBS geeft een indruk wat de trekkracht van de hengel is. Om dit bij een hengel te bepalen, wordt er gewichten aan de hengel gehangen tot de top 45 graden doorbuigt. Bij een hengel van bijvoorbeeld 3 LBS zal er dus 3LBS (1.36 kg) nodig zijn om de hengeltop maximaal door te buigen.

 

Een hoge trekkracht betekend vaak ook een stijvere hengel. Met een stijvere hengel kan je zwaarder een karper afdrillen en is het mogelijk om met zwaardere gewichten te werpen. Een nadeel van een zwaardere hengel is dat de hengel minder veerkracht heeft als de karper wegschiet. Zeker bij een gevlochten lijn en een zware hengel, is er een veel grotere kans dat de haak wordt gelost. Iets om goed over na te denken.

 

In de gemiddelde Nederlandse binnenwateren is een karperhengel met 2,5LBS of 2,75LBS meer dan voldoende. Wordt er echter gevist op stromend water of moet er geworpen worden op afstanden meer dan 100 meter, dan is een zwaardere hengel aan te raden.

 

Waarop kies je nu voor een karperhengel?

Naast de trekkracht zijn er meerdere redenen om voor een specifieke hengel te kiezen. Misschien wel een net belangrijkste reden is dat we een hengel mooi vinden. Dat is ook de reden dat er door fabrikanten vaak veel aandacht besteden aan de uitstraling van een hengel. Een karpervisser zit dan ook vaak trots achter zijn karperhengels op de rodpod en beetmelders. Voor de meer nostalgische visser zijn er werphengels met een kurken handvat. Voor de visser die meer een strakke werphengel willen, zijn er mat-zwarte hengels met kleine handvatten, of een carbon-uitstraling. Voor ieder wat wils.

 

Werphengel vs penhengel voor het karpervissen

Er zijn verschillende soorten karperhengels beschikbaar. Zo zijn er speciale penhengels om met dobber op karper te vissen. Maar wat is het verschil tussen een werphengel en een penhengel? Je kan dit al snel zien als je deze twee soorten hengels naast elkaar houdt. Een penhengels heeft namelijk veel meer ogen dan bij een werphengel. Daarnaast is een penhengel veel soepeler / zachter dan een werphengel. Met een stijve werphengel is het werpen van een licht gewicht als een dobber met haakaas ook niet zo makkelijk. Aan de andere kant is het werpen van een stuk lood van 80 gram met een penhengel ook weer niet geschikt.

 

Werphengel vs Spod- en markerhengel

Naast werphengel en penhengels zijn er ook speciale spod- en markerhengels. Deze hengels zijn geschikt om heel zware gewichten te werpen (meer dan 200 gram). Hiermee kan voer naar de stek geworpen in een bijvoorbeeld een spod of kan de tecstuur van de bodem in kaart worden gebracht. Met een standaard werphengel is dit een stuk lastiger.

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen om met meer zekerheid te zoeken in de verschillende soorten werphengels. Toch nog vragen? Neem gerust contact op! We helpen je graag verder.

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]