Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Slaapzakken voor vissen op karper

Zie hier ons mooie aanbod van slaapzakken voor het nachtvissen op karper. Voor elk jaargetijden is er een geschikt alternatief. Voor aankoopadvies van slaapzakken, zie onder aan de pagina.

Filters

Slaapzak voor het karpervissen kopen?

Wat een slechte nachtrust tijdens het nachtvissen op karper al niet met je kunt doen! Je bent snel sacherijnig, kunt moeilijker nadenken en het is slecht voor je weerstand. Daarom adviseren we je goed na te denken voordat je een nieuwe slaapzak voor het karpervissen koopt. Zeker als je meerdere nachten achter elkaar aan de waterkant verblijft, is een slaapzak een ontzettend belangrijk onderdeel van de vistuig. Maar een slaapzak die in de zomer heerlijk ligt, zal in de winter erg tegenvallen en andersom. Gelukkig is er bij het maken van slaapzakken voor het karpervissen goed nagedacht hoe je zo flexibel mogelijk kunt omgaan met één slaapzak.

 

Waar let je op bij aankoop van een slaapzak voor het karpervissen?

Een goede slaapzak is een behoorlijke investering. Om een miskoop te voorkomen zijn er een aantal zaken waar je over na kunt denken. Zie onderstaande enkele punten;

 • Slaapzak voor welk seizoen?
 • Losse slaapzak of niet?
 • Hoe groot mag de slaapzak zijn?
 • Hoe blijft de slaapzak droog tijdens het karpervissen?

Onderstaande geven we meer informatie over deze punten om tot een goede keuze te komen.

 

Slaapzak voor karpervissen voldoende warm?

Er zijn slaapzakken voor elke seizoen. Zelfs zijn er slaapzakken voor ‘5-seizoenen’. Uiteraard zijn er geen 5 jaargetijden, maar dit geeft wel aan hoe een slaapzak voor het karpervissen ingezet kan worden. Deze karper slaapzakken bestaan uit meerdere lagen, die los en gecombineerd worden gebruikt om je warm te houden gedurende het jaar. Het grote voordeel van deze slaapzakken is uiteraard dat je het hele jaar rond kunt vissen, zonder het koud te hebben, maar zijn erg groot om te vervoeren. Door de vele lagen, is deze namelijk een stuk groter dan een slaapzak die geschikt is voor gerichte temperaturen. De vraag is of je de ruimte hebt om zo’n grote slaapzak kunt hebben, naast al je karperspullen die naar de waterkant gaan.

 

Karperslaapzak los of vast aan stretcher?

Je bent echt niet de eerste die zijn slaapzak de karpertent uit rent bij een aanbeet. Zo zonde als je dan (te) laat bij je tent aankomt en hier achter komt. Vervolgens lig je de rest van de nacht in een natte slaapzak. Ook zal je de eerste niet zijn, die struikelt, doordat een slaapzak om je benen is gewikkeld. Hierdoor zijn slaapzakken ontwikkeld die je direct kunt vastmaken aan je stretcher. Het vastmaken van je slaapzak aan de stretcher kan middels een band die onder je stretcher wordt vastgemaakt en/of middels een zak aan het hoofdeinde en voeteneinde. Deze zak wordt om de stretcher heengeslagen, waardoor deze goed blijft zitten.  

 

Hoe groot (en zwaar) mag de karper slaapzak zijn?

Een karper slaapzak neemt natuurlijk ruimte in naast al die andere karperspullen, zoals een karpertent, carry-all, hengelfoudraal, aas en rodpod die mee moeten naar de waterkant. Hoe minder ruimte de slaapzak inneemt hoe beter. Echter zal een kleine slaapzak niet altijd toereikend zijn om je ’s nacht voldoende warm te houden. De reis-grootte is dus iets om over na te denken. Als je de auto direct aan de visstek kunt parkeren is dit niet zo’n probleem. Moet je echter een groot stuk lopen met een karper barrow (kruiwagen) dan is de ruimte beperkt. Zoek dan een compromis tussen beschikbare ruimte, gewicht en slaapcomfort.  

 

Naast hoe groot een slaapzak oprolt of opvouwt, heeft de slaapzak ook een bepaalde breedte. Deze breedte kan je goed afstemmen op de grootte van je stretcher. Als je slaapzak breder is dan je stretcher zal deze snel over de randen van de stretcher heen vallen. Hierdoor is de kans op een natte slaapzak ook een stuk groter geworden. De slaapzak kan namelijk eerder in contact komen met de grond of met een vochtig tentdoek. Eenmaal nat is een slaapzak moeilijk droog te krijgen en isoleert deze veel minder goed. Hierdoor adviseren we een slaapzak die net zo breed is, of minder breed dan de stretcher. Bij voorkeur kan de slaapzak worden vastgezet op de stretcher, zoals ook eerder beschreven, maar dat is niet altijd mogelijk.

 

Hoe houdt ik de slaapzak droog tijdens het karpervissen?

Een natte slaapzak is heel vervelend! Hierdoor isoleert de slaapzak heel slecht en kan je snel koud worden. Maar hoe houd je een slaapzak goed droog?

Niet elke karpervisser vist vanuit een karpertent of brolly. Zo zijn er ook karpervissers die in de buitenlucht slapen, zelfs bij kans op regen. Je kunt dan veel sneller verkassen naar een deel van het water, waar de karper zich blijkbaar ophoudt. Daarnaast scheelt het veel gewicht om mee te nemen en er hoeft geen tent gedoogd te worden als je thuis bent.

 

Slaapzak met Fleece

Een slaapzak met fleece is een eerste stap in de goede richting. Fleece neemt bijna geen vocht op door zijn luchtige structuur. In deze structuur blijft (warme) namelijk lucht hangen, wat basis is voor een goede isolatie. Zolang de slaapzak voornamelijk dicht blijft zal dauw hier net zo snel op slaan en blijft het droog. Op de buitenkant van de slaapzak zal wel dauw slaan, maar daar zal je aan de binnenkant geen last van hebben.

 

Bedchair-Cover over slaapzak

Naast een slaapzak met fleece kun je ook denken aan een Bedchair-Cover / sleepingbag – Cover. Deze Cover is breder en langer dan de slaapzak en is eigenlijk een soort tentdoek die over de gehele stretcher getrokken kan worden. Deze Covers kan je ook met eigen vulling aanschaffen, voor extra warmte. Zelfs als het regent blijf je hieronder droog, zelfs als er plassen in blijven staan. Een aandachtspunt hierbij is wel dat je de Bedchair-Cover goed terugslaat als je van je stretcher af komt. Het zou zonde zijn als dan toch een sloot water je bed inloopt of alsnog nat regent tijdens het drillen van een karper.

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen om scherper te kijken naar de slaapzak die past bij jou. Toch nog vragen? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder!

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]