Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Boilies voor het karpervissen

Vind hier ons assortiment aan Trophy boilies. Van mini-boilies voor de method-feeder tot pop-ups (drijvende boilles) en zinkende boilies zijn in veel verschillende smaken verkrijgbaar. Voor advies, zie onder aan de pagina.

Filters

Wat zijn boilies?

Boilies zijn stukjes gekookte deeg. Dit deeg is samengesteld uit verschillende soorten meel en eventueel aangevuld met smaakstoffen (flavours), kleurstoffen, eetopwekkers, zaden of zelfs stukjes schelp. Door het tal van ingrediënten zijn er ontelbaar veel verschillende soorten/smaken boilies te maken. Dit blijkt ook wel aan het enorme aanbod dat je kunt vinden. 

 

Waarom Boilies kopen?

De boilie is misschien wel het meest gebruikte aas om karper te vangen, en niet zonder reden! De karper is een vis die niet op elke vierkante meter van een water te vinden is. Soms moet er lang gewacht worden tot een karper de stek bezoekt en voldoende vertrouwen heeft om het aas op te nemen. We willen dan een stuk aas dat lang in het water kan liggen zonder dat deze wordt opgepakt en opgegeten door kleine vissen. Dit zou de plek enkel kunnen verstoren. De boilie is hier een bijzonder geschikt aas voor. 

Door het maken van een voerplek (met boilies) kunnen we de karper alvast laten wennen aan het aas. Door de vaak grotere vorm kunnen kleinere vissen deze minder snel opeten, en blijft er meer over voor het moment dat vriend karper deze plek bezoekt. Door dit steeds op een zelfde plek (en tijdstip) aan te voeren, zal de karper dit aas eerder als veilig bestempelen en zien als onderdeel van het 'standaard' dieet. Vandaar dat een goed opgebouwde voerstek met boilies wonderen kan betekenen voor de vangsten. 

 

Welk boilie merk werkt het beste?

De best vangende boilie!!

Alle boilie-merken pretenderen de beste "bol" te maken. Die bol vangt nog beter dan de concurrent, en vangt specifiek grote vissen. Het verhaal wordt verder geloofwaardig verteld door de verbeterde vangsten op tal van wateren. Een serie foto's met grote vissen, maken het verhaal af. 

Wij van Sportvisgigant zijn hierin wat genuanceerder. Wat ons betreft zijn er zeker boiliemerken die over het algemeen beter vangen. De gebruikte kwaliteit van ingrediënten is hier beter. Echter niet alle smaken zullen in elk water goed vangen. De smaak van de boilie kan namelijk erg afwijken van het natuurlijke voedsel, waardoor ze het minder snel kunnen oppakken. Of de smaak is in het verleden veel gebruikt door andere vissers, waardoor de karpers deze smaak/boilie als ´gevaarlijk´ zien. Het zoeken naar een goede combinatie tussen water en boilie/smaak maakt het vissen wat ons betreft als een mooie hobby.

Wij verkopen momenteel het merk Trophy Bait. Dit merk boilie schreeuwt niet van de daken dat ze fantastische bollen maken, echter is er een goede vis mee te vangen. De prijs is daarbij een mooie bijkomstigheid. 

Trophy Bait maakt gewoon een goede boilie. De natuurlijke smaken en een uitgebalanceerde samenstelling zorgen ervoor dat karpers de Trophy Bait boilies jaarrond als voedselbron herkennen en accepteren. De gebruikte smaakstoffen komen over een lange tijd vrij, waardoor je boilie in het water langer dan enkele uren aantrekkelijk blijft. Het uitgekiende palet aan stimulanten en triggers heeft al voor een aantal mooie vangsten gezorgd!

 

Boilies per jaargetijden

Uiteraard kan het hele jaar met dezelfde boilie en op een zelfde manier gevist worden. De ervaring heeft echter geleerd dat je effectiever kan zijn door je aan te blijven passen aan de natuur. Zie onderstaande ons algemene advies voor het gebruik van boilies het jaar rond.  

Boilies voor de lente

In de vroege lente is het metabolisme (spijsvertering) van de karper nog traag. Dit komt door de lage watertemperatuur. De karper is dan vaak op zoek naar warmer water in de eerste zonnestralen. Veel wordt er nog niet gegeten. Het opzetten van een uitgebreide voercampagne werkt vaak averechts, doordat de karper snel voldaan is. Ons advies is dan ook beperkt (bij) voeren in ondiep water. Bij voorkeur in een hoek van het water, waar de water planten als eerste op komen. Het vissen met een enkele visueel aantrekkelijke pop-up is vaak al genoeg om een nieuwsgierige karper te verleiden.

 

In de latere lente maakt de karper zich op voor de paai. In deze is de karper goed te vangen. De karper is minder schuw met het paaifestijn in de bol. Een sterk geurende boilie rond het paaigebied is dan vaak succesvol. Pak hier bijvoorbeeld een goede vismeel boilie. Met een watertemparatuur rond de 18 graden gaat het festijn los. Direct na de paai is het vissen met een sterke bol rond het paaigebied vaak succesvol, waarna de karper zich meer zal verspreiden over het water. 

 

Boilies voor de zomer

In de zomer is de watertemperatuur goed gestegen, net als de opkomst van het onderwaterleven. Insecten-larven komen uit en jonge kreeften, kikkervisjes en slakjes leven op in de nieuwe waterplanten. Op dat moment zal de visser moeten concurreren met het vele natuurlijke voedsel dat aanwezig is. Een afwijkende smaak, dan het vele natuurlijke voedsel kan dan uitkomst bieden. Dit is onder andere de reden dat zoete smaken als strawberry, scopex en banana zo veel karper op de kant kan brengen.

 

Boilies voor de herfst

In het najaar gaat de karper vetreserves aanleggen voor de aankomende winter. Het natuurlijke aas neemt af en de karper is overal op zoek naar voedsel. Het opzetten van een goede voercampagne kan heel succesvol zijn in deze periode. Het vissen met vismeel boilie helpt de opbouw van de vetreserves. Afstervende of afgestorven waterplanten is zeker een plaats om eens een hengel uit te leggen!

 

Boilies voor de winter

In de winter is de watertemperatuur laag. De karper beweegt en eet op dit moment niet veel. Veel voeren in deze tijd heeft weinig tot geen zin. Kleine plekjes met goed ruikend en visueel aantrekkelijk aas kan wel helpen. Het soaken van een fluo-pop-up is zeker het proberen waard.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]