Terug

 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Dyneema lijn voor Roofvissen

Bekijk hier ons assortiment aan dyneema lijnen voor het roofvissen. Kijk voor ons advies over het gebruik van dyneema vislijn aan de onderzijde van de pagina.

Filters

Dyneema lijn voor het roofvissen

Uiteraard kan je met elke vislijn roofvissen als snoek, snoekbaars, baars en meerval vangen. Wel heeft dyneema enkele eigenschappen die je helpen om beter en makkelijker roofvis te vangen. Hopelijk kunnen we je met onderstaande informatie helpen om te bepalen of dyneema een geschikt alternatief is, of dat een andere soort vislijn beter bij je past.

 

Allereerst wat is dyneema?

Dyneema lijn is een vislijn die bestaat uit geweven vezels. Hiermee is het eigenlijk gewoon een gevlochten lijn. Het verschil met ‘gewone’ gevlochten lijn is echter dat er PE (polyethyleen) in verwerkt is. Deze PE is een gepatenteerd product van Nederlandse bodem (DSM) en is sterker dan staal! Zie bijvoorbeeld het volgende filmpje hierover;

https://www.youtube.com/watch?v=cYEMT5avIUk

 

Er is maar een beperkt aantal merken dat gebruik maken van de PE-vezels, waaronder Berkley en Spiderwire.

 

Waarom dyneema lijn voor roofvissen?

Hieronder staan een aantal voordelen die dyneema heeft om roofvis te vangen

 

 • Directe aanbeet met dyneema lijn

Net als andere gevlochten lijnen heeft dyneema nagenoeg geen rek. Hierdoor komt een aanbeet heel goed door op de hengel. Daarbij kan een haak ook makkelijk gezet worden. 

 

 • Roofvis zit Dyneema lijn minder snel

Een dunnere lijn maakt het mogelijk om verder te werpen en de roofvis kan het minder snel oppikken. Erg handig bij schuwe roofvissen of roofvissen die verder van de stek zwemmen.

 

 • Dyneema lijn helpt roofvis uit de obstakels

Met dyneema houd je roofvis makkelijker uit obstakels. Dyneema heeft namelijk een ontzettend hoge trekkracht. Deze kracht kan je goed gebruiken in de buurt van boten, aanmeerpalen, bruggen of waterplanten. Dit maakt het succesvol vangen van roofvissen natuurlijk wel een stuk makkelijker.

 

 • Dyneema lijn kan tegen een stootje

Naast een hogere trekkracht is dyneema ook meer schuurbestendig dan een gewone gevlochten lijn. De lijn zal minder snel breken als deze langs een obstakel gaat. 

 

 • Dyneema lijn is zeer geschikt om mee te werpen

Dyneema is erg soepel en sterk. Hierdoor kan je met dunnen lijnen vissen (bijvoorbeeld 0,6mm), die net zo sterk zijn als 0,25mm nylon lijnen. Deze dunne lijnen zijn ontzettend soepel en geven bijna geen weerstand tijdens het werpen. Hierdoor kan je makkelijk een hele dag werpen zonder vermoeid te raken.

 

Nadelen dyneema lijn voor roofvissen?

Dyneema heeft ook een minpunt...

 

 • Dyneema is relatief duur

Dyneema is duurder dan nylon en andere gevlochten lijnen. Niet alle vissers zijn bereid een hogere prijs te betalen voor de hogere trekkracht, betere werpkwaliteiten, dunnere diameter en schuurbestendigheid. En jij?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]