Terug

  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Schepnetten & bewaarzakken

Vind hier ons uitgebreide aanbod van schepnetten en bewaarzakken voor het vissen op karper. Voor elk budget is er een geschikte oplossing om karper veilig te landen en te bewaren.

Filters

Schepnet voor het karpervissen kopen?

Een nieuw net voor het karpervissen kopen lijkt makkelijk gezegd dan gedaan. Er zijn ontzettend veel verschillende netten verkrijgbaar, maar waar moet je nu op letten? Hopelijk kan onderstaande informatie je op weg helpen naar een juiste aankoop.

 

Schepnet of landingsnet voor het karpervissen?

Wellicht niet eerder gehoord, maar de meeste netten voor het karpervissen zijn landingsnetten en geen schepnetten. Schepnetten worden veelal gebruikt in de witvisserij. De vis wordt geschept en uit het water getild. Zou je dit proberen met het gewicht van een gezonde karper, dan breken veel netten gewoon af. Hiervoor in de plaats kan je dan een landingsnet gebruiken, die de karper omarmt, waarna je deze op het land kunt tillen.

 

Een karper in mijn landingsnet… en nu?

Voor kleinere karpers (tot zo’n 4 kilo) kan het landingsnet recht omhoog getild worden. Wordt de karper zwaarder, dan is het aan te raden om de armen van het net los te maken of samen te vouwen. De bovenkant van het net kan dan deels opgerold worden, waarna de karper makkelijk opgetild kan worden. LET WEL OP DAT DE BORSTVINNEN LANGS HET LICHAAM VAN DE KARPER LIGGEN. Te vaak zien we nog dat karpers direct uit het water worden getrokken, met dubbelgevouwen vinnen. Hierbij kunnen de vinnen breken en is de karper onherstelbaar beschadigd. Let hier alsjeblieft op!!

 

Mocht je in het bezit zijn van een Recovery Sling (herstel zak) of Weigh Sling (weegzak) dan is het nog beter om de karper met net in de sling te nemen. Vervolgens kan de karper eenvoudig worden opgetild en wordt het gehele lichaam goed ondersteund. Het net daarna makkelijk verwijderd worden als de karper op de onthaakmat ligt (voor ons een absolute “must have” om onze karpers goed te beschermen).

 

Hoe groot moet een karpernet zijn?

Simpel gezegd….. een karper moet passen. Je kan hierbij beter een groter net hebben dan een te klein net. Te groot kan eigenlijk niet, tenzij je problemen krijgt met vervoeren. Een groter net geeft meer ruimte om een karper op te vangen dan een te klein net. Zeker bij beperkt maanlicht is een groter net ontzettend prettig. Ook zal een groter net de kans op beschadiging van een karper verkleinen. Mocht je tussen 2 maten twijfelen, adviseren wij in ieder geval voor de grotere variant te gaan. Niet omdat deze meer kost, maar omdat je er meer plezier van hebt en het beter is voor de karper. Eerlijk is eerlijk.

 

Lengte van de steel van een karpernet

Kies niet meteen voor een karpernet met een hele lange steel. Zeker als je een landingsnet in de karperboot meeneemt, zal een lange steel vaak in de weg zitten. Maar ook bij het struinend vissen op karper zal een lange schepnetsteel al snel lastig zijn. Om een karpernet te hebben die in veel situaties inzetbaar is, adviseren we een net met een steel uit meerdere delen. Deze steel kan telescopisch zijn of uit delen die je in elkaar draait. Door de verschillende delen in de lengte bij het vervoeren van het net ook een stuk prettiger. Ook iets om over na te denken ;) 

De koppeldelen zijn wel de zwakke delen van de steel. Op de lange termijn kunnen deze beschadigen. Kan je dus altijd wel uit met een lange steel, dan zou dit voor jou voor de hele lange termijn mogelijk een betere investering zijn.

 

Een schepnet met of zonder coating?

Een karpernet gemaakt van gevlochten draad heeft wel enkele nadelen. Zo zal een karperhaak snel verstrikt raken in de mazen van het net. Bij een karperhaak met weerhaak is deze vaak erg lastig te verwijderen. Daarnaast blijft een net van gevlochten draad vaak lang nat. en houd de geur lang vast. Dat is niet altijd even prettig als deze weer in een fietstas of achterbak mee moet en vervolgens wordt neergezet in de garage. De gemiddelde niet-vissende partner vindt hier vaak ook wat van :) . Een net met coating is dan een goede uitkomst. Zo blijven haken niet hangen, droogt zeer snel en is nagenoeg geurloos. Als nadeel is dat deze netten vaak wat duurder zijn. 

 

Hopelijk heeft bovenstaande geholpen bij het vinden van een geschikt karpernet. Heb je nog vragen over bovenstaande of op zoek naar andere informatie, laat dan gerust een bericht achter. We helpen je graag verder.

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]