Terug

  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Losse Steunen voor het Karpervissen

Zie hier ons aanbod van losse vissteunen voor het vissen karper. Om nog specifieker te zoeken kan je gebruik maken van de filters aan de linkerzijde. Voor aankoopadvies van losse steunen voor het karpervissen zie onderaan de pagina.

Filters

Losse vissteun voor het karpervissen

Vissteunen zijn eigenlijk niet meer weg te denken in de moderne karpervisserij. Of je nu met een penhengel enkele plekjes afvist, met de feeder en kleine boilies karper probeert te vangen, statisch aan de slag gaat met afstandhengels, beetmelders en lood-systemen of karpers wil wegen aan een stabiele weegsteun In al deze gevallen kan je een goede vissteun gebruiken. Zie onderstaande enkele gebruik tips om het maximale uit de investering van vissteunen te halen.

 

Vissteun te gebruiken als distance sticks

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om je aas weer op dezelfde plek te werpen, als er karper op de kant is gekomen. Blijkbaar heb je een zone gevonden, waar de karper aast. Soms kan een meter afstand het verschil tussen vangen en blanken betekenen. Maar hoe vind je nu steeds dezelfde plek terug? Dat kan door het klippen van je vislijn achter de clip van de karpermolen na het inwerpen. Vervolgens haal je in en leg je het lood met montage bij een vissteun neer . Een tweede steun wordt op een vaste afstand geplaatst van de eerste steun. Bijvoorbeeld precies een hengellengte. Door de lijn nu om de twee steunen te wikkelen, kan je door het aantal wendingen te tellen, ook bij een volgende worp op dezelfde afstand vissen. Dit werkt ook goed als je bijvoorbeeld tegen een obstakel, zoals overhangende takken of ongevallen boom vist. Lees hierover ook eens onze blog over distance sticks

Let wel: als je de steunen steeds op dezelfde afstand plaatst, kan je bij een volgende karpersessie, weer snel die succesvolle plekken terugvinden. Maar ook een marker- of spodhengel kan op deze manier op precies de juiste afstand afgesteld worden om zeer nauwkeurig voer naar de stek te brengen.

 

Vissteun draait met gebruik van buzzerbars

Gebruik je een buzzerbar met een losse vissteun, dan kan het voorkomen dat de vissteun gaat draaien bij een aanbeet. Zeker bij een slappe ondergrond gebeurd dit al snel. Ook hier is door onze mede-karpervissers over nagedacht. Je kan dan gebruik maken van een zogenaamde stabilizer. Deze zet je vast op de steun en voorkomt dat deze verder kan draaien. 

 

Karpers wegen met een vissteun

Het goed aflezen van een gewicht van een karper uit de hand is vaak erg lastig. Ook hier kan een vissteun helpen. Neem hiervoor een lange steun met een goede hengelsteunkop. De weger kan hier aan vast gemaakt worden en met de andere kant in de grond gestoken of tegen een voet aangezet worden. Nu kan je de vissteun omhoog kantelen en eenvoudig het gewicht aflezen zonder dat de naald blijft bewegen door trillende armen en handen. 

 

Hopelijk heeft bovenstaande geholpen. Verder nog vragen? Neem gerust contact op! We helpen je graag verder.

 

Team Sportvisgigant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]