Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Distance Sticks

Distance Sticks

Wat zijn distance sticks? Lees hoe je handig gebruik kunt maken van distance sticks in deze blog.

Distance Sticks

Distance sticks zijn twee paaltjes waar je vislijn omheen kan wikkelen. Door het wikkelen van je vislijn om deze paaltjes, kan er steeds op dezelfde afstand gevist worden. Deze techniek wordt gebruikt in de karpervisserij met het vissen met de spod of obstakelvisserij, maar is ook goed in te zetten bij de methodfeeder- en feedervisserij. Lees hieronder waarom het vissen met distance sticks interessant is, en mogelijk bruikbaar voor jouw visserij.

 

Wanneer gebruik je distance sticks?

Distance sticks worden gebruikt als je keer op keer dezelfde afstand wilt werpen. De distance sticks worden hiervoor in de grond gedrukt, en het lood of spod worden bij een van de paaltjes neergelegd. De vislijn wordt vervolgens heen en weer gewikkeld tot de gewenste afstand is bereikt. De vislijn wordt vastgezet achter de lijnclip van de molen en weer opgewonden. Bij het werpen zal de vislijn nu worden afgeremd door de lijnclip en komt het lood of spod op steeds dezelfde afstand neer. De lijn kan nu uit de lijnclip worden gehaald, om met de vrijloop van de molen te vissen. Na een aanbeet kan de lijn opnieuw om de distance sticks worden gewikkeld, tot de gewenste afstand.

 

Vissen met de spod of spomb

Deze techniek is zeker interessant als er op grotere afstand op een relatief kleine voerplek wordt gevist met bijvoorbeeld de spod. Door het inschatten van de visafstand kan je al snel enkele meters van je (eerdere) voerplek vissen. De karper kan hierdoor het haakaas geheel missen, waardoor je visloos naar huis kan. Dit probleem kan voorkomen worden door het lood en de spomb met de distance sticks op de gewenste afstand vast te clippen. Je hoeft hierna enkel nog in dezelfde lijn uit te werpen.

 

Het is aan te raden om de spod niet op precies dezelfde afstand te clippen als het lood. Een spod zal namelijk minder snel door de lucht vliegen dan een stuk lood. Door de lagere werpsnelheid zal er een grotere boog in de vislijn ontstaan, en wordt de spod eerder afgeremd. Dit heeft invloed op de totale werpafstand. Houd hier rekening mee door bij de spodhengel iets ruimer vislijn af te meten. Ook is het verstandig om rekening te houden met de waterdiepte. 

 

Distance stick bij obstakels

Ook bij het vissen op obstakels kunnen distance sticks je helpen. In het begin van de sessie kan je globaal naar het obstakel werpen. Door wat extra lijn te geven en de vislijn vast te clippen kan je met een volgende worp al wat dichter bij het obstakel komen zonder dat je vast komt te zitten. Bij elke nieuwe worp kan je weer wat lijn geven, totdat je voldoende dicht op het obstakel bent gekomen. Door de vastgeclipte lijn nu om de distance sticks te winden, weet je precies hoe ver je een volgende keer moet werpen. Hiermee voorkom je dat de je de voerstek erg verstoord bij het opnieuw inwerpen of dat je later wel in het obstakel werpt.  

 

Als je vaker met de distance sticks gaat vissen, is het verstandig om een notitieboekje mee te nemen. Bij elke visstek kan je de afstand tot de voerstekken markeren. Hierdoor kan je snel, scherp en vol vertrouwen gaan vissen. Een belangrijk aandachtspunt is wel dat de distance sticks steeds op exact dezelfde afstand worden neergezet. Dit kan door middel van de hengel als referentie te gebruiken, of de afstand vast te zetten met een stuk touw.

 

Geïnteresseerd in gebruik het van deze techniek? Kijk hier voor ons aanbod van banksticks

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »