Terug

  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Wat Zijn Snag Ears?

Wat Zijn Snag Ears?

Wat zijn Snag Ears en hoe kun je deze inzetten tijdens jouw vissessie?

Wat Zijn Snag Ears?

Snag Ears zijn staafjes om je hengel op z'n plek te houden die gebruikt worden bij het karpervissen. De snag ears worden samen met een beetmelder en swinger of hanger op een vissteun gemonteerd en moet voorkomen dat de hengel van de vissteunen getrokken wordt.

Kijk hieronder het filmpje waarom snag ears handig kunnen zijn.Wanneer Gebruik Je Snag Ears?

Het inzetten van snag ears is specifiek aan te raden bij het vissen in de buurt van obstakels en als er haaks gevist wordt in lijn met de hengel. Maar ook in andere situaties kunnen snag ears je helpen. Dit leggen we hieronder verder uit.

Snag EarsSnag Ears beetmelder

 

Obstakelvisserij

Bij obstakelvisserij is het van belang dat de karper zo min mogelijk ruimte krijgt om het obstakel te bereiken. Het vissen met een dichte slip is dan aan te raden, maar heeft als nadeel dat de hengel van de steun getrokken kan worden. Krijgt de vis echter de ruimte, dan is de kans op het beschadigen van de vislijn of het vastzwemmen van de vis in het obstakel groot. De snag ears zorgen er dan voor dat de hengel blijft hangen achter hengelogen en/of de molen en er geen extra ruimte voor de karper komt.

 

Haaks vissen op de hengel

Bij het haaks vissen op de hengel geldt eigenlijk hetzelfde. De hengel kan dan zijwaarts van de beetmelder getrokken worden. Soms gaat de beetmelder niet eens af. Bij nachtvissen leidt tot ´s ochtends nog wel eens tot de verrassing dat er een hengel gemist wordt. Hopelijk kom je er dan achter dat de hengel niet gestolen is en deze ergens op het water rond dobbert met karper en al.

 

Andere functies van snag ears

Naast bovenstaande functie zal je de eerste visser niet zijn, die de vrijloop op de molen vergeet aan te zetten en de hengel het water in ziet vliegen. Wij kunnen er helaas over meepraten.

 

Uiteraard kan je snag ears ook gewoon inzetten omdat ze mooi staan op de steunen. Op heel foto’s in verschillende bladen zie je ook bijna niet anders meer. Geïnteresseerd? Kijk hier voor ons aanbod.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]