Terug

  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending vanaf € 75,-
  • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Barrow

Barrow

Een barrow is superhandig om te gebruiken bij vissessies waar je veel visspullen voor mee wilt nemen. Lees wat een barrow is en hoe je deze kunt inzetten in jouw visserij.

Wat Is Een Barrow?

Een barrow is het Engelse woord voor kruiwagen. Deze kruiwagen wordt bij het vissen gebruikt om het visspullen aan de waterkant te brengen. Zeker bij het karpervissen worden er soms tientallen kilo’s materiaal meegenomen, waaronder carry-all, foudralen met hengels, voer, stretchers, rodpods, shelter of bivvy etc. Een barrow is dan bijna onmisbaar. Maar ook bij het vissen op witvis en roofvis, wordt steeds vaker het gemak van een barrow ingezien.

Barrow

Er zijn enkele verschillende soorten barrows op de markt verkrijgbaar. Lees hieronder waar je op kunt letten, en welke barrow mogelijk interessant is voor jouw visserij.

 

Barrow En Plaatsing Wiel

Een belangrijk verschil tussen de barrows is de plaatsing van het wiel (of wielen). Als het barrow-wiel in het middelpunt is geplaatst, wordt er veel gewicht gedragen door het wiel. Het kost hierdoor weinig kracht om met de barrow te rijden, maar heeft als nadeel dat de barrow minder stabiel is. Afhankelijk hoeveel spullen/gewicht je mee wilt nemen, is een barrow met één wiel geschikt.
Een barrow met één wiel wordt stabieler bij het gebruik van barrow-bags. Door deze barrow-bags komt het zwaartepunt dichter bij de grond te liggen. Lees hiervoor ook onderstaand advies bij het beladen en afladen van een barrow.

 

Barrow 1 wiel

 

Als alternatief op een barrow met één wiel, zijn er ook barrows met twee wielen verkrijgbaar. Door deze twee wielen is de barrow een stuk stabieler op een vlakke ondergrond. Een dergelijke barrow is echter niét aan te raden bij een erg ongelijk ondergond. Door de uit elkaar staande barrow-wielen wordt de beweging door de hobbels versterkt. De kans op het verliezen of beschadigen van vismateriaal wordt hierdoor erg groot. Het gebruik van barrow-straps is dan in ieder geval aan te raden.

 

Barrow 2 wiel

 

Ook zijn er barrows verkrijgbaar met een extra breed wiel. Door dit extra brede wiel, is de barrow zowel stabiel op vlakke als ongelijke ondergrond én kan vaak veel gewicht dragen.

 

Barrow breed wiel

 

Het Beladen Van De Barrow

Het is verstandig om de barrow als eerst te beladen met de meest zware visspullen. Hierdoor komt het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de grond te liggen en blijft de barrow zo stabiel mogelijk. Het gebruik van barrowbags kan hierbij extra helpen, aangezien deze vaak onder de barrow hangen.Ook is het verstandig om niet teveel gewicht op de voorkant van de barrow te leggen (voorbij het wiel). Hierdoor rijdt de barrow relatief ligt, maar heeft als nadeel dat de barrow om kan klappen. Het advies is dan ook om het gewicht enigszins te verdelen over de barrow en deze goed vast te zetten van barrow-straps.

Barrow-straps

Ook bij het afladen is het verstandig om op de verdeling van het gewicht te letten. Een barrow kan dan makkelijker omvallen, omdat je deze niet vast houdt. Het zou zonde zijn als je hengels beschadigen of zelf breken en je vissessie daardoor in het water valt.


Een stabiele barrow is dus erg belangrijk. Als je hier goed op let is een barrow ontzettend handig en biedt het je heel veel visgemak. Geïnteresseerd in een barrow? Kijk hier voor ons aanbod.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]