Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Dropshot vissen

Dropshot vissen

Lees hier wat dropshotten is en hoe je dit zelf kunt inzetten in jouw visserij

Dropshot

Dropshot is een vistechniek waarbij een stukje kunstaas, visje, worm of made boven een stuk lood wordt gevist. Er kan statisch worden gevist of juist heel actief door middel van het spelen met de hengeltop. Met deze vistechniek kan je roofvis zoals; baarzen, snoekbaarzen, snoeken en roofblei vangen, maar ook karper en witvis. Lees hieronder waarom het vissen met de dropshot interessant is, en mogelijk bruikbaar voor jouw visserij.

Aasvisjes

Wanneer gebruik je de dropshot?

Of je nu driftent vist op snoek en snoekbaars of juist voorns probeert te vangen in de vele grachten en kanalen van de grote steden, de dropshot techniek kan eigenlijk overal worden ingezet. De kracht van de dropshot is dat de vis actief in aanraking komt met het aas, en hierdoor het jachtinstinct de overhand krijgt.

Voor deze visserij is weinig materiaal nodig. Een licht stuk lood en haak is eigenlijk al voldoende. Er is speciaal ontwikkeld dropshotlood en speciale dropshothaken verkrijgbaar. Dit materiaal verkleind de kans dat je lijn vast komt te zitten op obstakels met mogelijke lijnbreuk tot gevolg.

Dropshot haken            Dropshot lood

 

Hengel voor de dropshot

Een dropshothengel heeft bij voorkeur een zachte top en een steviger middengedeelte. Door de zachte top worden aanbeten snel zichtbaar en kan snel extra lijn worden gegeven. De kans dat een vis afschrikt van weerstand wordt hierdoor een stuk minder. Het stevigere middengedeelte moet helpen om de haak vervolgens goed te kunnen zetten, want de vis haakt zicht niet zelf met deze techniek.

 

Dropshot voor roofvis uit de boot

Bij het vissen op roofvis kan eenvoudig een dood aasvisje worden gepresenteerd als de boot al driftend over het water gaat. De diepte kan eenvoudig bepaald worden door de afstand tussen de haak en het lood groter of kleiner te maken. Ook is het mogelijk om meerdere waterlagen af te vissen, door bijvoorbeeld met twee haken op verschillende dieptes te vissen. Met een andere hengel kan met kunstaas, zoals shads, twisters, lepels, blinkers en pluggen juist actief worden gevist. Door de combinatie van deze twee vistechnieken kan snel veel water afgevist worden. Dit is een heel effectieve manier om bijvoorbeeld nieuwe stekken uit te proberen.

Keitech          Ondex

 

Dropshot voor roofvis vanaf de kant

De dropshottechniek op roofvis kan ook eenvoudig worden ingezet vanaf de waterkant. Er zijn veel verschillende kunstaasjes geschikt voor deze visserij, zoals kleine shads en wormachtig kunstaas. Een belangrijk onderdeel van de montage is de speciale drop-shothaak. Deze haak zocht voor voldoende ruimte tussen het kunstaas en de vislijn en voorkomt dat deze snel vast kan komen te zitten in obstakels op de bodem.

 

Dropshot voor witvis of karper

Voor het vissen met de dropshot op witvis of karper kan eenvoudig gebruik gemaakt worden van mades of wormen. Licht bijvoeren met bijvoorbeeld hemp is mogelijk, maar veel voeren is niet aan te raden. Het aas van de dropshot wordt namelijk een stuk boven de bodem aangeboden. Als er teveel grondvoer wordt gebruikt, dan kan de vis meer geïnteresseerd zijn naar dit grondvoer, dan op het hoger aangeboden aas.

We hopen dat we je hebben kunnen interesseren voor het dropshot vissen. Op onze website vind je alles om te kunnen starten. Kom je er niet uit of heb je een vraag neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »