Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Banksticks

Banksticks

Wat is een bankstick en waar kan ik deze tijdens het vissen voor gebruiken? Lees hier hoe je een bankstick gebruikt en wat een voordeel en gemak jou dat oplevert tijdens een mooie sessie aan de waterkant.

Wat Is Een Bankstick?

Een bankstick is een ander woord voor vissteun. Vrij vertaald is dit een stok/steun voor langs de waterkant.

Bankstick

 

Wanneer Gebruik Je Banksticks?

Een losse vissteun gebruik je als je een hengel niet op de grond neer wilt leggen tijdens het vissen. Voor sommige soorten visserij is dit noodzakelijk, zoals feedervissen, winklepickeren, afstandvisserij, voor karperen of gewoon handig bij het vissen met bijvoorbeeld een dobber. Een hengel kan niet direct op een bankstick / losse steun worden gelegd, maar moet worden aangevuld met een hengelsteunkop.


Buzzerbars En Bankstick

Bij het vissen op bijvoorbeeld karper wordt vaak gebruik gemaakt van twee of drie hengels. Het is echter niet nodig om elke hengel op één of twee aparte banksticks te leggen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een buzzerbar. Ook hier zijn hengelsteunkoppen noodzakelijk.

 

Een buzzerbar heeft wel de neiging om te draaien op het moment dat er een vis lijn neemt van één van de hengels. Een bankstick Stabilizer helpt om dit probleem te voorkomen.


Alternatieven Voor Bankstick

Een bankstick kan niet altijd worden gebruikt langs de waterkant. Bij sommige visstekken is het niet mogelijk om een vissteun in de grond te krijgen. Als alternatief kan ook gebruik gemaakt worden van tripods of een rodpod. Als je een vaste ondergrond hebt zoals een houten kan je ook gebruik maken van een Stage Stand.Geïnteresseerd in banksticks? Kijk hier voor ons aanbod.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]