Terug

 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Karperhengels met molen en complete karpersets

Onze karperhengels met vismolens en gehele karpersets vindt u op deze pagina. Voor verdere informatie over deze hengels, zie onder aan deze pagina.

Filters

  Geen producten gevonden...

Karperhengel met vismolen

We hebben een verschillende karperhengels met vismolen in de aanbieding. Hierbij zijn de vismolens goed afgestemd op de karperhengel, om zo veel mogelijk plezier uit je karperhengel te halen. Daarnaast zijn de karperhengels met vismolen erg schappelijk geprijsd, want een losse karperhengel en vismolen kosten samen een stuk meer. Vandaar dat veel vissers graag gebruik maken van onze combo’s. Wil je weten hoe je hiermee vist? Lees onderstaande informatie om meer te weten te komen over het karpervissen met een vismolen.

 

 

Waarom een vismolen op een karperhengel?

Een karperhengel wordt gevist met een vismolen, en dat is niet zomaar. Een karper kan namelijk ontzettend groot en sterk worden. Denk hierbij aan karpers van 10 kilo of meer. Als een dergelijke karper wegvlucht kan een vislijn, of zelfs je vishengel, breken door zijn enorme kracht. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Hiervoor is dan ook de vismolen. Op de vismolen zit een slip die vislijn geeft als de kracht op de vislijn een bepaalde sterkte heeft bereikt. De slip is af te stemmen met een knop op of onder de vismolen. Door het geven van vislijn kan de karper uitrazen, voordat er weer lijn wordt opgewonden.

 

Naast het opvangen van de kracht van de karper, helpt de vismolen ook om makkelijk ver buiten de kant te kunnen vissen. Vandaar dat de karperhengel ook wel werphengel wordt genoemd. Afhankelijk van de visser kunnen afstanden worden gehaald van meer dan 50 meter, en met de juiste visser en karperhengel zijn zelfs afstanden van meer dan 100 meter haalbaar.

 

Het vissen ver buiten de kant kan helpen om karper te vangen. Ondanks dat een karper van nature nieuwsgierig is, is hij ook schuw als het om mensen gaat. Het vissen ver uit de kant kan er voor zorgen dat de karper zich daar wel veilig voelt om te azen.

 

 

Hoe vis je met een karperhengel met vismolen?

Je kan op verschillende manieren vissen op karper met deze hengels. De meest voorkomende zijn;

 • Karpervissen met een dobber

Het karpervissen met een dobber lijkt het meest op het vissen met een vaste hengel. Dit wordt ook wel penvissen genoemd, omdat de dobber ook wel een “pen” wordt genomen. Ten opzicht van een vaste hengel ben je met een karperhengel met vismolen niet beperkt om verder uit de kant te vissen. Werp simpelweg de dobber zo ver als je wilt en kan. Om het penvissen extra goed door te krijgen adviseren we verschillende plekjes met voer aan te leggen. Door het afwisselen van stek, kan je vaak in korte tijd meerdere karpers vangen. Het vraagt wel voldoende rust aan de waterkant. Zorg dus dat de karper je niet snel ziet of hoort als je een stekje aandoet. Loop hierbij zachtjes en schuil achter bomen en struiken.

Wil het op de ene stek niet lukken, verplaatst je dan om de 10 tot 15 minuten naar de volgende stek. Zo kan je in 1 of 2 uur meerdere stekjes aandoen. Als je niet vist op een bepaalde stek kan de karper deze stek rustig vinden en aandoen, voordat het haakaas te water gaat. Vaak in de eerste minuten heb je een aanbeet te pakken als de karper er op aast.

 

 • Karpervissen met een loodsysteem

De meest kenmerkende vorm van karpervissen, is het vissen met een loodsysteem en onderlijnen. Hierbij wordt de karperhengel met vismolen op een vissteun met beetmelders / piepers geplaatst. Ook hier wordt de karper gelokt met een voerstek of extra attractief aas. Als de karper de haak heeft opgepakt zal de beetmelder een signaal geven om de visser te laten weten dat deze aan kan slaan. Het vissen met een loodsysteem is erg ontspannen, omdat je niet de hele tijd naar een dobber hoeft te staren. Je kan hierbij lekker zonnen, bbq-en of (computer-)spelletjes spelen terwijl je wacht. Wil je gaan nachtvissen, dan is dit de meest logische manier om de hele nacht door te vissen. Je kunt namelijk gewoon gaan slapen in je karpertent, totdat de beetmelder van zich laat horen.

 

 • Karpervissen aan de oppervlakte

Heel spannend is het vissen aan de oppervlakte. Veel heb je hier naast een karperhengel met vismolen en vislijn niet nodig. Een visnet en karperhaak met wat brood is al voldoende. Zeker in de zomermaanden kan deze manier van karpervissen goed ingezet worden. De karper is dan eerder aan de oppervlakte te verwachten door de warmte van de zon en de aanwezige insecten in deze waterlaag. Je kan hierbij de karper opzoeken of een plekje aanmaken waar je de karper verwacht. Denk hierbij aan hoeken van het water met veel drijfvuil, bij waterlelies of plekken langs struiken en bomen. Door het gooien van enkele korsten merk je snel genoeg of er karper zit die wil azen. Mochten er eenden of meeuwen op af komen, dan zal je weer moeten verkassen.

 

 

Is er ook een karperhengel zonder vismolen?

Natuurlijk is er ook viswater met veel kleine (kruis) karpers, zoals giebel en kroeskarper. Deze karpersoorten worden niet zo groot en zwaar als een schub-, spiegel- of graskarper. In dat geval kan je wel aan de slag met een vaste hengel. Eventueel kan je dan gebruik maken van elastiek. Dit elastiek wordt in de hengel vastgezet en aan de andere kant de vislijn. Als een karper dan wegvlucht heb je net meer ruimte om een uitvlucht van een karper op te vangen zonder dat de vislijn zal breken. Kijk hiervoor bij de witvis spullen voor meer informatie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]