Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Zitkisten / Zitkoffers / Zitmanden

Zie hier ons aanbod van Zitkisten voor de witvisserij. Een erg handig gereedschap, waar je eigenlijk alles bij de hand hebt.

Filters

Viskist / Zitkoffers voor het vissen kopen?

Er is een redelijk groot aanbod van viskoffers voor het witvissen. Van klein tot groot, met en zonder laden, uitbreidbaar of een vaste unit. Maar wat zijn nu punten waar op te letten bij het aanschaffen van een nieuwe viskist? Hopelijk kunnen we met onderstaande informatie je goed op weg helpen. 

 

Gewicht van de zitkist

Een zitkist is natuurlijk erg handig om al je visspullen naar de waterkant te slepen. Hierbij kan het voer, tot simmetjes met dobbers, haken, lood, aas etc meegenomen worden. Al deze spullen zijn op zich niet zwaar, maar als je deze bij elkaar optelt, lopen de kilo's vaak al snel op. Neem daarbij ook het gewicht van de viskist zelf en weet wat je mee moet slepen naar de waterkant. Een lichte viskist kan dus erg helpen bij het meenemen van de viskoffer. Heb je echter veel gewicht aan spullen in de viskist, dan is het wel verstandig om juist een zwaardere viskist te kiezen. Het eigen gewicht van de viskist is vaak namelijk ook verbonden aan de structurele sterkte. Een te lichte (slappe) viskist zou beschadigd kunnen raken door dit gewicht. 

 

Tillen van een viskist

Het tillen van een viskist over langere afstanden is vaak niet prettig. Voor het gemak kan gebruik gemaakt worden van een viskruiwagen. Dit is natuurlijk beter voor de rug en de zitkoffer wordt minder zijwaarts belast bij het tillen. Dit is voor de zitkoffer vaak beter, wat de levensduur ten goede komt.

 

Uitbreidbare zitkist of niet?

Vind je het fijn om alles echt dicht bij de hand te hebben, dan is het mogelijk om enkele zitkisten uit te breiden tot hengel- of paraplusteun. Ook voerbakken en ander gerei kan worden vastgezet. Bij een harde ondergrond is dit soms zelf noodzaak, omdat vissteunen of paraplu anders niet eens goed te plaatsen zijn. 

 

Viskist met rugleuning

Als je de hele dag aan de waterkant zit, is een goede zithouding ontzettend belangrijk. Een rugleuning kan helpen om een goede houding aan te nemen, naast dat het vaak ook meer ontspannen is. 

 

Viskist met of zonder laden

Het hebben van laden in een viskist zijn erg handig om altijd spullen bij de hand te hebben. Hierbij zijn laden aan de zijkant vaak functioneler dan laden aan de voorkant. Dit heeft simpelweg te maken dat het vaak lastiger is om een lade uit te schuiven, als de hengel en je eigen benen in de weg zitten. Bij een lade aan de zijkant heb je hier geen last van, zij het dat je een paraplusteun hebt geplaatst aan deze zijde. 

 

Verstelbare poten aan een zitkist

Zitkisten staan niet altijd op een gelijke grond. Voor de stabiliteit van de viskist en het algemeen gemak is dit natuurlijk wel erg prettig. Anders voel je je steeds schuiven van de viskist. De meeste viskisten hebben echter geen verstelbare poten. Hiervoor kan je gebruik maken van een visplateau of van losse poten die te monteren zijn aan de viskist. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]