Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Roofvishengels

Van roofvis hengel tot complete roofvis sets. Vind hier ons uitgebreide aanbod hengels voor onder andere spinnen, jerkbait, dropshot, bellyboat en streetfishing en dood aas. Gebruik de categorieën menubalk aan de linkerzijde van het scherm.

Filters

Roofvishengel kopen?

Het vissen op snoek, snoekbaars, zeebaars, baars en meerval gebeurd zo goed als enkel met een spinhengel of castinghengel. Het verschil tussen deze hengels is het gebruik van een vismolen bij de spinhengel en een reel bij de castinghengel. Binnen deze hoofdgroepen van hengels zijn er nog ontelbaar varianten die het voor een beginnende roofvisser (maar ook meer ervaren vissers) erg lastig maakt. Onderstaande maken we je wegwijs waar je zoal op moet letten als je op zoek gaat naar een vishengel voor het vissen op snoek, snoekbaars, zeebaars, baars en meerval.

 

Werpgewicht van je roofvishengel

Een belangrijke basis is de grote van het kunstaas of misschien wel doodaas dat je wilt gaan gebruiken. De vishengel zal in staat moeten zijn om de kracht die het vraagt om hier goed mee te werpen op te vangen. Voor spin- en castinghengels wordt vaak het werpgewicht weergegeven. Dit is een goed indicatie wat je hiermee kunt doen. Uiteraard kan je zwaarder of lichter werpen, maar dit zal je of veel kracht kosten of de levensduur van de hengel kosten. Voor het doodaasvissen het is werpgewicht niet altijd weergegeven, maar wordt gesproken over lbs (Engelse ponden). Het hoogte van lb of lbs geeft het aantal ponden aan om de hengeltop van een horizontale positie 45 graden te laten dalen. Als voorbeeld bij een 3lbs hengel vraagt het 3 engelse ponden op de hengeltop 45 graden te laten buigen. Hoe hoger het gewicht, hoe meer ponden nodig zijn en hoe zwaarder ofwel stugger de hengel is.

 

Roofvishengel voor dropshot en streetfishing

Een immens populaire stroming in het roofvissen is wel het dropshotten. Dit wordt veel gebruikt ij het Urban Fishing of Streetfishing, waarbij je tot midden in de stad de kademuren, bruggen, sluizen en hanventjes kunt afvissen naar de aanwezigheid van onze Nederlandse rovers. Met deze techniek wordt gevist met softbaits die dansend op de bodem worden aangeboden. De aanbeten kunnen met deze techniek heel voorzichtig zijn, waardoor een hengel met een erg zachte top erg wenselijk is. Hengels met een werpgewicht tot 6 gram bijvoorbeeld kunnen ideaal hier worden gebruikt. Ook zijn dit hengels die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden bij het vissen op forel, want ook deze rover is erg voorzichtig en zal snel loslaten als het gevoel is dat er iets niet klopt.

 

Doordat je veel op pad bent tijdens het streetfishing of dropshotten is het wel fijn als je tuig kort en licht is. Hengels tot max 2,1 / 2,4m zijn hiervoor geschikt en met een kleine molen van maatje 1000 tot 3000 zijn prima om mee uit de voeten te kunnen.

 

Roofvishengel voor pluggen

Voor het vissen met pluggen kan je zowel een harde als zachte hengel gebruiken. De actie van het kunstaas volgt op het moment dat je het kunstaas door het water trekt. Dit kan in een gelijke snelheid, maar juist ook bij het tijdelijk versnellen of vertragen van het kunstaas. De mate dat de hengel de kracht opvangt is dan minder belangrijk dan bij bijvoorbeeld jerkbaits. Daarnaast is er continu spanning op de lijn, waardoor een aanbeet direct moet resulteren in een inhaking. Een zeer zachte top is dan minder prettig, maar wel mogelijk. Met deze pluggen kan je goed uit de voeten met een spinhengel van tussen de 2,1 en 2,7 meter.

 

Roofvishengels voor jerkbaits

Het vissen met een jerkbait vraagt simpelweg een stugge hengel. Met deze stugge hengel ben je in staat om met rukken aan de vislijn een goede actie aan de jerkbait mee te geven. Gebruik je hiervoor een standaard spinhengel, dan zal je merken dat het heel veel energie kost om voor een tijdje te werpen en actie aan het kunstaas mee te geven. Een zachtere hengel zal veel van de kracht die je op je kunstaas wilt overbrengen juist verliezen in de buiging van de hengel. Een nadeel voor sommige vissers is, is dat de dril op een zwaardere hengel minder aantrekkelijk is. Jerkbaits worden veel gevist met een castinghengel en reel, maar is ook zeker goed te doen met een zwaardere spinhengel met vismolen. Ook is een gevlochten vislijn aan te raden.

 

Roofvishengels voor dood aas

Het vissen met doodaas kan zowel met een zwaardere spinhengel als met een castinghengel. Het werpgewicht van deze hengels is vaak hoog, doordat het wegzetten van een goede voorn, dobber en lood ook al snel meer dan 80gram kan wegen. Ook zal je de haak goed moeten kunnen zetten, wat een zwaardere en stuggere hengel erg makkelijk maakt. Deze hengels zijn langer dan andere roofvishengels en veelal verkrijgbaar vanaf 3 meter. Deze lengte helpt onder andere om dobber, of lood en onderlijn goed weg te werpen, wat met een kortere hengel zeker lastiger is.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]