Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Abu Garcia

Filters

Abu Garcia

ABU GARCIA

Iedereen die wel eens heeft gevist kent het merk Abu Garcia. Opgericht in Zweden staat dit merk voor kwaliteit en innovatie. Sportvisgigant levert het volledige assortiment van Abu Garcia. Mocht je een artikel niet in de webshop terugvinden neem dan contact met ons op.

 

Abu Garcia Vismolen

Abu Garcia is opgericht in 1921 door Carl August Borgström. Deze Zweed had zich voorheen toegelegd tot het fabriceren van precisie-uurwerken en meters, maar door het invallen van de 2e Wereldoorlog was er weinig vraag naar deze producten. Wel was er vraag naar goede vismolens. Als goed zakenman was deze behoefte snel duidelijk en ging het roer om. Door de hoge mate van precisie uit de wereld van precisie-uurwerken, werden ook de vismolens vervaardigd met grote precisie.

 

Tot de dag van vandaag houdt Abu Garcia dit oog voor detail en kwaliteit scherp op de hengelsport te voorzien van echte kwaliteitsproducten. Op het gebied van reels is het de absolute marktleider en op het gebied van luxe spinmolens draait Abu Garcia al jaren in de champions league mee.

 

Geschiedenis van het merk Abu Garcia

Aanzienlijke mijlpalen van Abu Garcia
1921 - AB Urfabriken wordt opgericht als horlogefabriek in Svängsta, Zweden
1941 - De eerste precisie reel voor de visserij van Abu Garcia, de ABU Record®, wordt geïntroduceerd
1952 - De wereldberoemde Ambassadeur®-reel wordt geïntroduceerd
1954 - Abu Garcia® onthult de Ambassadeur® 5000 op de Wereldtentoonstelling in New York
1955 - De ABU 444, de eerste molen van het bedrijf, wordt geproduceerd
1956 - De ABUMatic® wordt geïntroduceerd
1965 - De Cardinal®-molen maakt zijn debuut
1977 - Het ABU-museum wordt geopend in Svangsta, Zweden
1984 - De bedrijfsnaam wordt gewijzigd van ABU in Abu Garcia wanneer een bedrijfsdistributeur in de VS                       genaamd Garcia werd gecombineerd met ABU
2006 - De Revo® low-profile baitcast-molen verovert de vissersgemeenschap stormenderhand
2009 - Abu Garcia brengt de V-serie hengels uit met de Vendetta® en Vengeance®
2010 - De eerste Revo-molen wordt geïntroduceerd met Revo Premier
2013 - De Revo Low Profile-familie is volledig opnieuw ontworpen; lichter, compacter en krachtiger

 

 

"Het beschrijven van de geschiedenis van een van 's werelds meest legendarische vissersmerken was een enorme taak en we zijn erg verheugd om een ​​insider te laten zien hoe dit bedrijf is begonnen", aldus Dustin Hoye, maker van de film. "De verhalen waren zo oprecht en boden veel verschillende gezichtspunten voor een geweldig perspectief op de levens die zijn beïnvloed door Abu Garcia."

Hoogtepunten in de film zijn onder meer Lennart Borgstroma als voormalig eigenaar van Abu Garcia, en ook Henning Karlssom die in 1940 in de fabriek begon te werken. Henning was pas 14 jaar oud toen hij bij Abu Garcia begon. In zijn late dagen werkt hij als vrijwilligers en curator van het Abu Garcia museum in Svangsta, Zweden.

 

Abu Garcia vishengel

Abu Garcia staat niet alleen bekend om kwalitatief hoogwaardige vismolens. Met de zelfde passie en toewijding vervaardigd Abu Garcia ook hoogwaardig kwaliteit hengels. Tot in de kleinste details worden de hengels ontworpen en geproduceerd. En dat zie je zeker terug als je een Abu Garcia vishengel in je handen houdt. De hengels staan bekend als duurzame hengels met veel gevoel. Dit om het meeste plezier uit je hobby te halen. Kijk dan ook naar ons aanbod van hengels met vismolens en reels en laat je verrassen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]