Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Viskoffers voor het witvissen

Zie hier ons aanbod van handig viskoffers voor het vissen. Berg je visspullen handig en veilig op. Wil je viskoffer combineren met een stoel? Kijk dan bij onze categorie zitkisten.

Filters

  Geen producten gevonden...

Viskoffer kopen?

Een viskoffer is niet meer weg te denk uit de visserij. De meeste jonge vissers starten met een eerste eenvoudige viskoffer. Maar ook de zeer ervaren vissers maken vaak nog steeds gebruik van dit handige opbergmiddel. Er zijn verschillende viskoffers op de markt beschikbaar. Van groot tot klein, van enkel een koffer tot een complete zitkist die je ook als vissteun, paraplu steun en stoel kunt gebruiken. Om je op weg te helpen zetten we enkele hoofdproducten op een rij. Hierdoor kan je hopelijk makkelijk een keuze maken wat voor soort koffer het beste past voor het opbergen van jouw visspullen.

 

 

De klap viskoffer

Al vele jaren wordt de handige klapkoffer gemaakt. Deze koffer is stevig en gaat vaak vele jaren mee. Wie weet kom je bij ouders of grootouders nog een heel oud exemplaar tegen. Als deze koffer wordt open gemaakt dan zal er bij de instapmodellen ook een laag met vakjes openschuiven. Zo ontstaat een ruim ondervak voor de grotere visspullen, en kan je de kleine visspullen zoals dobbers, haakjes en lood makkelijk opbergen in de kleinere vakjes. Hierdoor voorkom je dat de kleinere visspullen beschadigen en je kunt het makkelijker terugvinden. De grotere modellen van de klapkoffer hebben meerdere bovenlagen, om nog meer spullen gescheiden op te kunnen bergen.

viskofferviskoffer open

 

gebruik van de klapkoffer als stoeltje is niet direct aan te raden. Enkel de kleinere vissers onder ons kunnen dit misschien doen. Echter is de koffer niet gemaakt om het gewicht van een persoon te dragen. Dit is iets om over na te denken als je een nieuwe viskoffer zoekt.

 

 

Liever een viskoffer voor de kleine visspullen?

Als je veel kleine visspullen hebt, dan kunnen de vakken van een traditionele klap viskoffer uiteindelijk niet genoeg zijn. Een goed alternatief is dan te kijken naar een tacklebox. De tacklebox is het Engelse woord voor “vis-doos”. In een tacklebox kunnen veel minder spullen worden opgeborgen dan in de klapkoffer. Wel heeft het vaak veel meer vakken, die geheel gescheiden zijn van elkaar. Bij het sluiten van de deksel van de tacklebox wordt voorkomen dat spullen aan de wandel gaan. Bij een klap viskoffer is dit veel minder het geval. Als deze namelijk omvalt, zullen alle spullen door de viskoffer heen liggen en zal alles opnieuw gesorteerd moeten worden. Bij een tacklebox als viskoffer heb je dit probleem niet.

 

 

Liever een grotere viskoffer?

Als je na verloop van tijd steeds meer visspullen hebt verzameld, dan kan een klapkoffer en een tacklebox ook te klein worden. Gelukkig zijn er grotere broertjes van beide producten. Hier is de viskoffer en tackleboxen gecombineerd om veel verschillende soorten visspullen mee te nemen. Heel handig als je graag wisselt van vistechniek. Het gebruik van de grotere broer van de klap koffer als stoel is helaas geen optie. Ook deze is niet gemaakt om op te zitten. Wil je niet én een stoel én een viskoffer meenemen? Kijk dan liever naar een viskist of zitkoffer.

Viskoffer en tackleboxViskoffer en tacklebox open

 

Viskist of zitkoffer als viskoffer

De viskist ofwel zitkoffer is een uit de kluiten gegroeide viskoffer die ook als visstoel gebruikt kan worden. Er zijn zelfs modellen die geheel met arm- en rugleuning verkrijgbaar zijn. Deze viskisten worden veel gebruikt in de wedstrijdvisserij omdat alles direct voor handen is. Dit maximaliseert de vistijd, om zo een wedstrijd te kunnen winnen. De luxere modellen zijn geheel uit te breiden met steunen voor je hengels, visparaplu en schepnethouder. Eigenlijk alles wat je direct voor handen nodig hebt. Wel vraagt het gebruik van een zitkist de nodige aandacht. Niet alle kisten hebben namelijk verstelbare poten, waardoor deze enkel te gebruiken zijn op een gelijke bodem. Ook hier is over nagedacht door een geheel visplateau neer te kunnen zetten.

Zitkist als viskofferHengelsteun voor zitkist

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]