Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Onderhoud voor molens

Welkom bij Sportvisgigant! Op deze pagina delen we handige tips en richtlijnen voor het onderhoud van je molens, zodat je optimaal kunt genieten van je visavonturen.

Filters

Welkom bij Sportvisgigant! Op deze pagina delen we handige tips en richtlijnen voor het onderhoud van je molens, zodat je optimaal kunt genieten van je visavonturen.

Waarom Molen Onderhoud Belangrijk is

Een goed onderhouden molen is essentieel voor een soepele werking en een lange levensduur. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je molen soepel blijft draaien, voorkomt problemen tijdens het vissen en verlengt de levensduur van je uitrusting.

Hoe Je Je Molen Kunt Onderhouden

 1. Reiniging: Maak je molen regelmatig schoon om vuil, zand en zoutresten te verwijderen. Spoel de molen af met zoet water na elk gebruik in zoutwateromstandigheden. Gebruik een zachte borstel om vuil te verwijderen en veeg de molen droog met een zachte doek.

 2. Smering: Smeer de bewegende delen van je molen regelmatig met molenolie of vet om wrijving te verminderen en de werking soepel te houden. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op de tandwielen, het slingermechanisme en de lagers.

 3. Controleer op Slijtage: Controleer regelmatig de staat van de lijnroller, de beugel en de slipknop. Vervang versleten of beschadigde onderdelen indien nodig om optimale prestaties te garanderen.

 4. Afstellen van de Slip: Controleer de slipinstelling van je molen en stel deze af naar behoefte. Een goed afgestelde slip zorgt voor een optimale gevoeligheid en voorkomt het breken van je lijn tijdens een gevecht met een vis.

 5. Inspectie van de Lijn: Controleer regelmatig de lijn op slijtage, beschadigingen of knopen. Vervang de lijn indien nodig om te voorkomen dat deze breekt tijdens het vissen.

 6. Opslag: Berg je molen op een droge en koele plaats op, weg van direct zonlicht en extreme temperaturen. Gebruik een beschermhoes of tas om je molen te beschermen tegen stof en vuil wanneer deze niet in gebruik is.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je molen altijd in topconditie is en klaar is voor je volgende visavontuur. Als je nog vragen hebt over het onderhoud van je molen of als je advies nodig hebt over welke producten het beste zijn voor jouw specifieke molen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te helpen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]