Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

PENN

Filters

PENN

PENN FISHING

Penn is een wereldwijd topmerk in de hengelsport!! Sinds 1932 biedt het de visser een divers aanbod van vismolens en later ook andere visspullen in de vorm van vishengels. Penn is een origineel Amerikaans producent van visspullen, gevestigd aan Spirit Lake Iowa. Het heeft hierbij, in uitzondering van veel andere merken, een eigen productiefaciliteit in America. Hierdoor heeft Penn altijd de controle over de kwaliteit van de productie en verdere kwaliteitsontwikkeling. Met het aanschaffen van een molen en hengel koop je dan niet enkel een prachtig product, je koopt er ook een hoop zekerheid en betrouwbaarheid bij. Penn heeft namelijk een uitstekende service als het gaat over schade en onderhoud!

 

Geschiedenis van Penn

Penn is opgericht door de geïmmigreerde (1922) Otto Henze. Op zijn 25e werkte hij bij Ocean City Manufacturing als productiemedewerker van vismolens. Met de ambitie op meer, huurde hij een zolderkamer, waar hij in 1932 aan de slag ging om zijn een eigen vismolen te ontwikkelen, of eigenlijk Reels. Hier kwamen de eerste Penn modellen F en K tot stand.

 

F-model van Penn

Het F-model van Penn had bakelieten zijkanten en woog maar ongeveer 350gram. Dit model was speciaal ontwikkeld om ver te kunnen werpen. Door het bakeliet was de reel goed bestand tegen de zoute zilte lucht. Als zee-reel deed deze molen het dan ook erg goed, vandaar dat de naam later werd verandert naar “Sea-Hawk” (zee-arend)

 

K-model van Penn

Het vergelijkbare K-model had zelf een vrijloopfunctie. Met een extra hendel kon deze worden ingezet. Ook kon dit model gekocht worden met of zonder verstelbare slip, wat een uitzondering was in deze tijd. Daarbij werd het K-model van Penn geleverd met een extra verstevigde body door middel van metalen zijkanten. Ook dit model kreeg een andere naam. De basis versie zonder slip werd de “Bayside” genoemd en de Penn reel met slip werd de “Long Beach” genoemd.

F-model Penn

 

Het grote succes van deze modellen was de opstap naar een echte top vis-reel, “The Senator”. Deze werd in 1936 gelanceerd en kon gebruikt worden voor de grootste game-fish die er rond zwommen. Veel wereldrecords sneuvelden door gebruik van de Penn reels. Dit is onder andere de reden dat Penn deze naam nog steeds gebruikt voor de huidige reels, zowel voor zoet- als zoutwater.

 

Penn groeide ondertussen steeds groter, gevoed door de “Grote Depressie”. De betaalbare Penn reels maakte het mogelijk om goed voor het gezin te zorgen. Tijdens deze periode was vissen soms noodzaak om eten op tafel te krijgen. Helaas overleed Henze in 1948, waarna zijn vrouw het bedrijf overnam. Na deze periode groeide Penn uiteindelijk uit van een regionaal merk naar een wereldwijd topmerk.

 

Penn reels, vismolens en hengels nu

Penn is na verschillende overnames in 2019 in handen gekomen van Newell Brands. Samen met Pure fishing leverde dit een overnamebedrag op van maar liefst €1,3 miljard. Dit bedrag reflecteert maar weer het grote succes en kwaliteit dat met Penn meekomt.

 

Naast reels biedt Penn ook een hoogwaardig aanbod aan vismolens en hengels. Ook hier is weer veel aandacht besteed aan de kwaliteit en afwerking. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Penn Battle, Conflict en Clash.

 

Voor verder informatie over Penn kan je kijken op de dealersite (https://www.pennfishing.com/)

En verdere links;

 

 

Penn reel kopen?

Bij het kopen van een Penn reel is het wel belangrijk om goed te kijken aan welke kant de reel-hendel gemonteerd is. Veel rechtshandige vissers houden de hengel in hun linkerhand en draaien vervolgens met rechts. In Nederland en België gebeurd het echter gek genoeg vaak andersom. Veel reels komen dan ook met een hendel aan de rechterkant. Let hierbij goed op tijdens het kopen van een reel. Weet je niet of je een linker of rechter hendel nodig hebt? Probeer het eens op het droge. Je zult snel merken waar jouw voorkeur zal liggen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]