Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Hengelsport cadeau voor de sportvisser

Een hengelsport cadeau kopen? Sportvisgigant maakt het makkelijk om iets aan je visser te geven. Zoek bij ons uit met retourgarantie. Uiteraard geven we ook graag advies om een cadeau goed terecht te laten komen. Zie onderaan ons aankoopadvies.

Filters

Hengelsport cadeau voor de sportvisser

Cadeau voor de sportvisser

Het leukste cadeau voor een sportvisser is natuurlijk wel het krijgen van visspullen. Voor niet vissers is het niet altijd makkelijk om iets voor een echte visser te kopen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten spullen te koop. En niet met alle spullen zal jouw visser ook daadwerkelijk goed mee uit de voeten kunnen. Vandaar dat wij als Sportvisgigant je graag verder helpen bij het kopen van een cadeau. Onderstaande kun je meer informatie vinden om een cadeau te selecteren dat bij hem of haar past. Twijfel je nog steeds, na het lezen van deze info, dan kan je ons ook best even bellen of mailen om samen te zoeken naar een zo geschikt mogelijk idee. Mocht blijken dat het toch niet is, wat jouw visser nodig heeft, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om te retourneren of ruilen voor ander materiaal. Dit kunnen we dan ook goed samen met de jarige of anders afstemmen. Zo komt jouw cadeau altijd wel goed terecht. 

 

We hebben al verschillende artikelen voor je op een rij gezet. Wil je hier een leuk hengelsportpakket van maken, of samenstellen, dan helpen we je natuurlijk graag verder. Leuk om je op weg te helpen om een zo'n persoonlijk mogelijk vispakket te kunnen laten geven.

 

Cadeaubon hengelsport

Weet je heel weinig tot niets van waar of wat hij of zij vist, dan kan je bij Sportvisgigant altijd terecht met een cadeaubon. Liever geen cadeaubon, maar echt een concreet cadeau kan natuurlijk ook. Hiervoor hebben we meer informatie onderstaande weergegeven. 

 

Hengelsport cadeau voor de juiste visser

Om je op weg te helpen naar het juiste cadeau zijn onderstaande op hoofdlijnen de meest voorkomende stromingen in de hengelsport weergegeven. Daarbij is aangegeven aan wat voor soort cadeau je kunt denken als je voor een visser een geschenk wilt aanschaffen.

 

 • Cadeau voor de karpervisser

Goed om te weten dat er verschillende soorten vissers zijn. Zo zijn er vissers die wel dagenlang aan de waterkant zitten met tent, stretcher, slaapzak en kookgerei om zo hun vissen te vangen. Dit soort vissers vangen graag karpers. Je kunt dan ook herkennen aan het delen van het gewicht van de vis. Bij de karpervisser gaat het namelijk vooral om de zwaarte van de vis en niet zo zeer de lengte. Mocht je eventuele foto's hebben gezien, dan herken je de karper aan een massief lichaam. Onderstaande 2 voorbeelden van soorten karpers.

Spigelkarper

 

Als cadeau voor de karpervisser kan je denken aan voer. Bij het vissen op karper gaat er namelijk best wat kilo's voer te water. Eigenlijk kan je hier niet genoeg van hebben. Want met voer lok je de karper naar je stek en behoudt je deze, om er zoveel als mogelijk te vangen. Je kan hierbij denken aan boilies en pellets. Wat daarnaast veel gebruikt wordt is het karpervissen is end-tackle. Dit is de Engelse term voor materiaal dat de vis daadwerkelijk moet haken. Je kan dan denken aan karperhaken en kant-en-klare onderlijnen. Dit is altijd handig om bij je te hebben. 

 

 • Geschenk voor de Roofvisser

Is jouw visser liever struinend op zoek naar vis, en dan ook in de koudere maanden van het jaar, dan is de kans groot dat hij of zij op roofvis jaagt. Dit zijn bijvoorbeeld snoeken, baars en snoekbaars. Met een stuk kunstaas of een echt visje wordt getracht om deze rovers te vangen. In foto's herken je deze vis als ene meer slank lichaam, grote kop en goed zichtbare tanden. Bij deze vissers wordt de maat niet in gewicht gemeten, maar veel meer in cm. Dit is ook een goed herkenpunt om het juiste cadeau uit te zoeken. 

Een concreet cadeau voor de roofvisser is kunstaas en onderlijnen. Dit wordt altijd veel gebruikt. En je kan natuurlijk denken aan een leuke combi-set van hengel en vismolen. Als visser is het namelijk altijd leuk om met nieuwe visspullen aan de slag te gaan. Daarnaast hebben we verschillende oplossingen met kunstaas in een leuke cadeauverpakking. Hiermee kan je direct naar de waterkant op jacht naar de roofvissen. 

 

 • Witvisser voor zijn verjaardig

Een witvisser is een meer traditioneel herkenbare visser. Deze vist met een hengel zonder molen met een dobber op witvis. Dit zijn dan brasems, voorns, blieken en zeelt. Dit is ook een statische visserij, waarbij je de hele dag op dezelfde plek blijft zitten. Door het continu aanvoeren van de stek met lokvoer wordt getracht een grotere groep vissen aan het eten te zetten. Hoe beter dit lukt, hoe meer vis er op de kant kan komen. 

Vist jouw witvisser niet met een dobber, dan zijn er ook feederhengels of winkelpciker hengels die een heel flexibele top hebben. Deze top fungeert als een dobber. Wanneer er een vis aan de lijn trekt zal de top bewegen, net zoals een dobber naar beneden getrokken wordt. Het voordeel van een feederhengel of winkelpicker is dat je veel verder uit de kant kan vissen en je altijd voer naar je stek kunt werpen om de witvis te lokken. 

 

Een leuk cadeau voor een witvisser zijn tuigjes met dobber, lood en haken ineen. En met voer kan je eigenlijk ook nooit stuk. 

 

 • Hengelsport cadeau voor de zeevisser

Alle voorgaande informatie heeft betrekking op vissers die vissen op zoet water. Dit in tegenstelling natuurlijk tot de visser die in zout water vist. De zeevisser kan je snel opdelen in 2 grote groepen. De ene groep vist van pieren en het strand en de andere groep zeevissers zal met een boot de zee op gaan om hier de zeevis op te vangen. 

Wordt er gevist op platvis, zoals schol en schar dan zijn onderlijnen en ankerlood altijd een goed alternatief. Wordt er gevist op zeebaars vanaf de kant, dan kan je goed lepels en shads (imitatie-vissen) gebruiken. Ook deze hebben we al voor u geselecteerd. 

 

Wordt er vanaf de boot op wrakken gevist op kabeljauw kan je goed kijken naar een boothengel en naar pilkers. Ook zijn paternoster goed te gebruiken. Deze visserij is veelal in de winter gebruikelijk. In de zomer worden paternosters ook gebruikt om makreel te vissen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]