Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Kant en klare onderlijnen voor het karpervissen

Koop kant en klare onderlijnen om direct karper te kunnen vissen. Geknoopt door professionals zodat je altijd scherp op karper kunt vissen. Wel zo gemakkelijk.

Filters

Kant en klare onderlijn voor karper kopen?

Wij van Sportvisgigant helpen je graag verder. Het vangen van een karper is een kunst op zich. Goede onderlijnen zijn een must voor een goede inhaking en het kunnen afdrillen van een karper. Deze onderlijnen kan je geheel zelf knopen, maar veel vissers kiezen liever voor gemak en zekerheid van een voorgeknoopte karperonderlijn.

 

Welke kant en klare karper onderlijnen zijn er?

Karpers kan je op verschillende manieren haken met je onderlijn. Zo kan je jouw onderlijn aanpassen aan de bodemgesteldheid, aassoort en aasgrootte. Om je op weg te helpen, welke onderlijn geschikt is voor jouw viswater, helpen we je een stuk op weg. Wij verkopen de volgende kant en klare voor geknoopte karperonderlijnen;

 • Basic rig – een allround karperonderlijn. Deze kan je in zetten met zowel drijvend als zinkend voer als boilies, pellets, mais en pop-up boillies. Het is een zachte onderlijn die makkelijk kan bewegen.

 

 • Snowman rig / pop-up rig – Deze rig is speciaal ontwikkeld voor drijvende boilies, ofwel pop-ups. Deze pop-up vis je dicht boven de bodem, zodat vissen extra visueel getrokken worden naar het aas. Zeker bij een baggerbodem kan dit ook zorgen voor meer aantrekkingskracht van jouw haakaas, doordat deze niet in de modder ligt en hier de geur en smaak van overneemt.

 

 • KD-rigLijkt op een basic rig. De hair (draadje waar aas op geschoven wordt) komt direct vrij uit het oog van de haak. Hierdoor heeft het aas maximale vrijhoud om te bewegen. Deze rig wordt veelal ingezet met drijvend maar werkt ook prima met bodem aas.

 

 • Line-aligner rig – De line aligener rig is een aggressief hakende onderlijn. Door het stukje tube op de oog van de haak en over de onderlijn zal de haak extra snel naar beneden draaien als deze wordt opgenomen. Hiermee neemt de kans toe dat deze vlees pakt in de bek.

 

 • (Hinged) chod rig– De chod rig is een onderlijn die je niet onder je lood laat hangen, maar op je leader (gevlochten stuk lijn tussen lood en hooflijn) wordt bevestigd. Het lood kan dan in waterplanten of bagger terecht komen, terwijl je onderlijn vrij van vuil blijft om scherp te kunnen vissen. Deze onderlijn is gemaakt van stijf materiaal. Om meer vrijheid van bewegen te geven wordt deze ook wel uitgevoerd met een wartel op de onderlijn. Hiermee wordt een scharnier gecreëerd om het haakaas makkelijker van verschillende kanten op te nemen.

 

 • Ronnie Rig – de Ronnie rig lijkt op een kort hinged chod rig. Het einde van de onderlijn wordt verzwaard met een wartel waardoor de haak snel draait in de bek. Voor veel vissen is dit een echte killer.

 

 • Shot on the hook – De shot on the hook is een onderlijn die in de basis overeenkomt met de basis rog of line-aligner rig. In aanvulling is er een loodhagel in de bocht van de haak gemonteerd, waardoor de haakpunt altijd naar de bodem wil blijven wijzen. Juist waar de onderkant van de bek van de karper het best gehaakt kan worden.

 

 • Adjustable hair rig – De adjustable hair rig is een onderlijn waarbij je de lengte van de onderlijn kant aanpassen naar wens. Hierbij kan je met groter als kleiner aas met dezelfde onderlijn aan de slag.

 

 • (Semi) stiff rig – Dit is een stijve onderlijn. Deze onderlijn heeft goede inhakende eigenschappen, omdat deze altijd gestrekt op de bodem terecht komt. Bij een harde bodem werkt deze goed, maar werkt minder goed op plaatsen waarbij het lood een stuk in de bodem zakt. Dan kan beter over worden geschakeld naar een basis rig of line-aligner rig.

 

 • Combi rig – De combi rig is een onderlijn gemaakt van een gevlochten lijn met een coating. Deze coating maakt de onderlijn stijf, maar ook naar wens gestript worden om gedeeltelijk of geheel soepel te maken.

 

 • Blow back rig– De blow-back rig is ontwikkeld om de kans dat het haakaas met haak wotdt uitgespuwd te verkleinen. Als de karper het haakaas probeert te lossen, dan zal het haakaas eerst over de haaksteel schuiven, voordat deze mee met het aas komt. Dit geeft extra tijd om vlees te pakken.

 

 • Zig rig­– de zig rig is een lange onderlijn die in uitzondering tot onderstaande alternatieven een stuk boven de bodem, of zelfs aan het oppervlakte gevist wordt. Zeker tijdens perioden van mooi weer kan de karper liggen te zonnen aan de oppervlakte en sneller geneigd zijn om aas hoger in het water op te nemen, dan stijf op de bodem.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »