Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Werphengel met molen

Het zoeken van een goede combinatie tussen Werphengel en vismolen is niet altijd zo makkelijk. Gelukkig bieden we verschillende combo's werphengel met molen aan.

Filters

Werphengel met molen combo

Werphengels komen in verschillende soorten en maten. Net als vismolens. Hierdoor is het niet altijd even makkelijk om een goede combinatie te vinden, waarbij je maximaal plezier haalt uit zowel je vishengel als je vismolen. Gelukkig bieden wij verschillende combo's aan waarbij deze twee goed op elkaar afgestemd zijn. 

 

Werphengel met molen of reel

Werphengels zijn niet altijd hetzelfde. We kennen grofweg twee soorten werphengels. Dit zijn 'gewone' werphengels en 'casting' werphengels. De gewone werphengel wordt gevist met een vismolen. Deze vismolen hangt onder de hengels tijdens het vissen, waarbij de vislijn onder de hengel door de ogen naar de top loopt. Doordat de vismolen onder de hengel hangt, maakt dit ook mogelijk dat deze op een vissteun gelegd kan worden. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk met de feeder aan de slag of kan je statisch op karper vissen. 

 

Een 'casting' werphengel is een hengel die gevist wordt met een reel. Deze reel wordt gevist op de hengel in plaats van eronder. Hierbij loopt de vislijn aan de bovenkant van de blank van de werphengel naar het top oog. De opbouw van deze hengel is dan ook anders, doordat de kracht van het werpen en het drillen precies aan de andere kant van de hengel wordt uitgeoefend. Daarbij kan je een casting hengel vaak ook herkennen door de vingersteun die bij de reelhouder is gemonteerd. Deze geeft extra grip tijdens het werpen. Dat is erg handig omdat er veelal geworpen wordt met één hand in plaats van twee. De casting hengel wordt ingezet tijdens het vissen op roofvis, zoals snoek, snoekbaars, baars en meerval. Hierbij kan je zowel actief met kunstaas aan de slag, of ook meer statisch als het vissen met bijvoorbeeld dood-aas of slepend achter een boot.

Werphengel met molen

 

Hengel met molen niet altijd met vislijn.

Let wel: Niet alle combo's komen met vislijn. Wil je een combo die zonder vislijn komt, dan kunnen we je hiermee helpen. Bel ons, of stuur een bericht, zodat we je gericht advies kunnen geven welk vislijn het beste past bij de hengel, vismolen en vistechniek die je wilt gaan gebruiken. Ook kunnen we helpen met het opspoelen van je vislijn. Dit is namelijk niet altijd even makkelijk, en kan bij verkeerd opspoelen leiden tot grote klitvorming. Zonde om dat tegen te komen op je relaxte visdag. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]