Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Nylon Vislijn / Visdraad voor Witvissen

Zie hier ons uitgebreide aanbod van nylon hoofdlijnen voor het witvissen . Advies vind je onderaan de pagina.

Filters

Nylon vislijn voor witvissen

Nylon is heel geschikt om witvis te vangen. Maar ook met andere vislijnen, zoals gevlochten lijn of gevlochten dyneema kan gemakkelijk gebruikt worden. Toch hebben alle soorten lijnen eigenschappen die meer geschikt zijn voor bijvoorbeeld het feedervissen, matchvissen of vissen met de vast hengel Hopelijk kunnen we met onderstaande informatie je helpen om te bepalen of nylon lijn het meest geschikt is voor jou.

 

Wat is Nylon lijn?

Nylon is een synthetische textielvezel die gemaakt is uit polyamiden. Het is ontwikkeld als vervanger van zijde. Zijde is relatief duur en toch kwetsbaar. Nylon is daarentegen licht van gewicht, schuurbestendig en heeft een goede trekkracht. Nylon zit verwerkt in verschillende producten, zoals kleding, touwen en natuurlijk in onze vislijnen.

 

Waarom Nylon Vislijn voor het Witvissen?

Veel witvissers onder ons gebruiken nylon lijn. Echter wordt er door de jaren heen steeds meer overgestapt naar gevlochten lijnen. Deze overstap heeft deels te maken door de soms enorme afstanden waarop gevist wordt bij bijvoorbeeld het feedervissen, maar heeft ook te maken met andere eigenschappen van gevlochten lijn. Maar is deze overstap altijd wel logisch. Hopelijk kunnen we met onderstaande informatie meer informatie geven wanneer nylon een goed alternatief is. 

 

 • Nylon lijn heeft rek

Nylon kan gemiddeld op elke meter lijn zo´n 10cm uitrekken, voordat het breekt. Deze rek in de lijn is soms heel handig. Zeker als er weinig lijn uitstaat. Het helpt namelijk om de kracht van de vis geleidelijk op te vangen, waardoor de haak niet losschiet. Dit is ook de reden dat bij zachte hengels er minder vissen losschieten. Dit is dan ook nog visvriendelijker. 

Het nadeel van deze rek is, dat beetregistratie minder is bij het vissen op grote afstanden of op stromend water. De rek voorkomt dat een deel van de aanbeet doorkomt op de hengel. Daarbij is het zetten van de haak ook lastiger, aangezien eerst de rek uit de uitstaande lijn geslagen moet worden . Bij het vissen met een matchhengel of vaste stok zal dit over het algemeen geen probleem zijn, aangezien er minder lijn uitstaat.

 

 • Zinkend nylon lijn voor het witvissen

Nylon lijn is over het algemeen zwaarder dan water. Hierdoor wil het zinken naar de bodem. Zeker bij nylon lijnen van flourcarbon (met carbonvezels). Toch zijn er ook drijvende nylon lijnen te koop. Dit komt door het toevoegen van extra stoffen aan het nylon. Hierdoor is het ook mogelijk om met een nylon op de oppervlakte te vissen met bijvoorbeeld een korst. 

Een gevlochten vislijn zal echter niet zo snel zinken. Dit komt door het hechten van kleine luchtbellen in en op de gevlochten lijn. 

 

 • Nylon sterk genoeg voor Witvissen?

Nylon lijn is enkele malen minder sterk van gevlochten lijnen. Echter is een hele sterke lijn voor de meeste witvissen niet noodzakelijk. Dit is dan ook de reden dat er al tientallen jaren succesvol gevist wordt met nylon lijnen op witvissen, maar ook karper en roofvis. Door de professionele wedstrijdvissers worden juist dunne nylon (bijvoorbeeld 0.10mm) lijnen gebruikt om het aas zo natuurlijk mogelijk aan te bieden. 

 

 • Schuurbestendig nylon voor witvis

Nylon lijn kan tegen een stootje! Waar gevlochten lijnen snel kunnen beschadigen, zal nylon veel sneller langs een obstakel of waterplanten glijden. Dit maakt de kans op verlies van materiaal een stuk kleiner bij het vissen in de buurt van obstakels. Ook gaat nylon lijn langer mee dan gevlochten lijnen, ook al zal nylon op den duur ook vervangen moeten worden.

 

 • Goedkope nylon lijn voor witvis

Hier kunnen we kort over zijn. Nylon lijn is een stuk goedkoper dan gevlochten lijn. Dit komt door de prijs van de grondstoffen en het uitgebreide productieproces van gevlochten lijnen. Voor veel vissers is dat al reden genoeg om te gaan voor nylon lijn. 

 

Hopelijk heeft bovenstaande informatie geholpen om de voor- en nadelen van nylon in te zien. Wil je de kwaliteiten van alle lijnen op een rij zien, kijk dan op de algemene productcategorie vislijn. Hier worden verschillende vislijnen met elkaar vergeleken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]