Terug

 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending vanaf € 75,-
 • Voor 16:00uur besteld, vandaag verzonden

Dyneema lijn / Visdraad voor het Karpervissen

Bekijk hier ons assortiment aan dyneema vislijnen voor het karpervissen. Kijk voor ons advies over het gebruik van dyneema vislijn aan de onderzijde van de pagina.

Filters

  Geen producten gevonden...

Dyneema Lijn voor het Karpervissen

Dyneema heeft unieke eigenschappen, die kunnen helpen om extra karpers te vangen. Dit is afhankelijk hoe jij graag op zoek gaat naar onze karpers. Hopelijk kunnen we met onderstaande informatie je helpen om te bepalen of dyneema een geschikt alternatief is, of dat een andere soort vislijn je beter zou passen.

 

Dyneema lijn, wat is dat?

Dyneema is een speciale gevlochten lijn. Wat het zo uniek maakt zijn de PE-vezels. Deze PE-vezels zijn een echt Hollands product waar we trots op mogen zijn!! Deze vezels zijn namelijk ongelooflijk sterk, zelfs sterker dan staal. https://www.youtube.com/watch?v=cYEMT5avIUk

 

Niet iedereen mag zomaar dyneema vislijn maken. Hierdoor is het aanbod dan ook redelijk klein. Enkele merken die dit wel voeren zijn;

BerkleyDyneema Spideriwire

 

Dyneema Lijn of toch niet??

Omdat dyneema zo populair is, zijn er ook veel imitaties beschikbaar. Op AliExpress zien we steeds meer zogenaamde Dyneema lijnen voorbij komen, maar let op. DSM heet heeft patent van PE. Enkel partijen die de vezels van dit bedrijf afnemen, kunnen het een dyneema lijn noemen. De kwaliteit van deze vezels is dan ook ongekend. De namaaklijnen hebben deze kwaliteit niet! Zonde van het geld dus. 

 

Waarom dyneema voor het karpervissen?

Enkele grote voordelen van dyneema, ten opzichte van andere vislijnen is;

 • Zeer hoge trekkracht
 • Ontzettend schuurbestendig
 • Geen rek

 

Een nadeel van dyneema is;

 • Geen rek 
 • prijs.. 

 

Karpervissen met dunne dyneema lijn

Van alle vislijnen is dyneema het sterkst. Andere gevlochten lijnen komen soms in de buurt, maar redden het niet. Door deze hoge trekkracht kan je ervoor kiezen om met een kleinere diameter te vissen, zonder verlies van trekkracht. Door deze dunnere vislijn kan je makkelijker werpen en een stuk verder. Voor sommige viswateren kan dit precies het verschil betekenen tussen vangen en écht vangen!

Ook zal een dunnere lijnen minder snel gezien worden door een karper ook dit helpt bij het vangen van karper. De kans dat een karper de lijn opmerkt en soortgenoten alarmeert is gewoon kleiner. Hoe meer vertrouwen hoe groter onze kans. 

 

Dyneema lijn trek je niet zomaar kapot

Door de PE-vezels is de trekkracht niet enkel hoger dan andere gevlochten lijnen, ook zal de dyneema minder beschadigen als deze langs een obstakel schuurt. Voor veel vissers is dit een nachtmerrie. Eindelijk een aanbeet en dan wordt de lijn stuk getrokken op een brugpijler, boomwortels of steigerpaal. De karper zwemt vervolgend door met een haak in zijn bek. Deze kans verklein je door te vissen met dyneema! 

 

Is dyneema lijn het wel waard?

Wil je vissen met dyneema, moet je bereidt zijn om wat meer te betalen. Je krijgt dan wel een hogere trekkracht, betere werpkwaliteiten, dunnere diameter en hogere schuurbestendigheid, maar heb je dat wel nodig. Vis je in een gemiddeld parkwater, dan is dyneema wellicht iets teveel van het goede. Ligt de karper echter liever in de obstakels en staat visveiligheid hoog bij je, dan is dyneema een goede keuze. 

 

Weinig rek in vislijn? En nu?

Een karper kan natuurlijk ontzettend sterk en zwaar zijn. Hierdoor kan de karper de haak lossen door hier voldoende kracht op te zetten. Iets wat voor witvissen en roofvissen vaak niet mogelijk is. Dit is de reden dat karpervissers nogal eens een karper zien losschieten vlak voor het net (Ongelooflijk Kwalitatief Uitermate Teleurstellen.. ). Dat gevoel kennen we allemaal wel eens. 

Dit kan te maken hebben, dat de vislijn net niet genoeg rek heeft om het kopschudden op te vangen. Het vissen met een nylon voorslag kan dan een goede uitkomst zijn. Ook een hengel met een zachte top of geheel parabolische hengels zijn goed te combineren met deze lijn. Heb je echter strakke werpkanonnen, zorg dan voor de nodige demping. Dan kan je pas echte genieten van de vele voordelen van dyneema. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]