Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Roofvis dobbers

Dobbers voor het vissen op roofvis als snoek, snoekbaars en meerval. Verkrijgbaar in verschillende gewichtsklassen om kleine als grote aasvissen goed onder een dobber te presenteren aan een roofvis.

Filters

Snoekdobbers kopen?

Vissen met doodaas onder een dobber is een ontzettend goede methode om grote snoeken te vangen. Want het zijn namelijk veelal de grotere exemplaren die op deze manier goed gevangen worden. Deze grote snoeken zijn vaak een stuk wijzer geworden in het leven, waardoor het de details zijn die het verschil tussen vangen en lossers betekend. Bij Sportvisgigant helpen we je graag op weg om de kans op een mooie snoek te groot mogelijk  te maken.

 

Hoe gebruik je een snoekdobber?

Een snoekdobber kan met verschillende systemen gevist worden. Allereerst kan je de aasvis op de bodem aanbieden. De dobber gebruik je dan niet direct als drijfvermogen, maar als beetindicator. Door het aas op de bodem aan te bieden, kan je ook met stroming en hard wind op een specifieke plaats de aasvis aanbieden. Dit kan zo zijn voordelen hebben als je weer waar grote snoeken zich veelal ophouden. Tevens kan je een aasvis zwevend aanbieden. De dobber wordt dan gebruikt als drijfvermogen met de aasvis en lood als tegengewicht. Als je dit goed in balans brengt kan je zorgen dat een snoek weinig merkt van een montage. Hiermee behoudt je de grootste kans om de snoek ook daadwerkelijk te vangen. Als derde methode kan je een aasvis ook achter een boot slepen. Dee actieve manier van aanbieden vraagt wel een ander type dobber en montage om de aasvis goed door het water heen te laten gaan en een snoek te verleiden om te happen.

 

Lood onder je roofvisdobber?

Dobbers voor het snoekvissen worden gemeten in drijfvermogen. Een gemiddelde dobber is zo’n 20 gram, maar kan ook makkelijk zwaarder als je vist met stroming, grote aasvis of achter een boot. Met deze dobber is het goed om deze dieper in het water te laten liggen door gebruik te maken van een stuk lood. Hiermee verminder je het drijfvermogen van de dobber, waardoor deze dieper in het water komt te liggen. Als een snoek, snoekbaars of meerval het aas opneemt zal deze vervolgens minder weerstand voelen als deze het aas opneemt een wegzwemt. En hoe kleiner deze weerstand hoe minder kans dat de snoek de aasvis dan weer loslaat. Daarnaast helpt het extra gewicht tijdens het werpen met de aasvis. Zonder dit lood heb je enkel de dobber en de aasvis als werpgewicht, waardoor je erg beperkt bent met waar je kunt vissen. 

Voor dobbers met een drijfvermogen van 20 gram kan je lood gebruiken van 15 tot 20 gram. Bij een grote aasvis kan je naar 15 gram gaan. Over het algemeen kan je het gewicht aanhouden van wat op de dobber zelf staat.

 

Statisch snoekvissen op de bodem

Met het aanbieden van een aasvis op de bodem, is het visuele aspect van de dobber voornamelijk belangrijk Daarbij is het advies om een stuk lood te gebruiken dat de dobber net onder water zou trekken. De onderlijn ligt dan strak op de bodem en de dobber zal met zo min mogelijk weestand worden meegenomen in het water. Om de weerstand zo klein mogelijk te maken is een smalle dobber aan te raden. Bij een dobber van 20 gram kan je dan denken aan een gewicht van 25 of 30 gram. Hiermee gaat de dobber net wel of net niet onder.

 

Aasvis onder de dobber

Wil je een aasvis zwevend onder een dobber aanbieden dan vraagt dat meer aandacht. Je wilt de aasvis namelijk zo natuurlijk mogelijk in het water laten hangen. Zeker in water met enig doorzicht. Daarbij is een natuurlijk houding een vis die zo horizontaal mogelijk in het water hangt. Een onderlijn met een dreg of enkele haak bij de rugvin is dan een goede optie. Doordat de haak niet direct bij staart of kap hangt zijn sommige vissers bang op misslaan. Onze praktijk is dat misslaan onderdeel van het snoekvissen is, en de kans niet direct afneemt door het ontbreken van een haak aan de voor of achterkant. Eventueel kan je hiervoor een stinger onderlijn gebruiken die je monteert aan je eerste haak of dreg. Aan deze stinger zit dan een 2e dreg om de kans op een goede inhaking te bevorderen. Ook kan je de dreg vrij laten hangen door de stinger door vis heen te leiden met een naald.

 

Snoek dobber achter de boot

Het vissen van een dood-aas vis achter de boot kan heel goed werken. Op deze manier kan het meest een echte levende vissen worden geïmiteerd. Echter de eerdere onderlijnen maken het niet mogelijk om een aas-vis zo door het water te slepen. Hiervoor zal de haak juist voorin bij de dood-aas vis moeten komen. De Fireball montage is speciaal ontwikkeld hiervoor. Deze fireball heeft veel overeenkomsten met de loodkoppen van shads en twisters, maar heeft wel een andere gewichtsverdeling. Door deze aangepaste gewichtsverdeling en momentum dat deze door het water wordt getrokken kan de vis goed zichzaggend door het water gaan.

 

Wat voor hengel gebruik je met het doodaasvissen?

Vissen met doodaas kan natuurlijk met elke spinhengel, maar is in de praktijk toch niet zo makkelijk. Een korte zachte spinhengel is namelijk geen goede keuze, doordat het werpen met een dobbermontage, lood en vis teveel vraagt van de hengel. Ook de lengte is vaak een probleem, doordat een spinhengel een lengte heeft van 2,1 tot 2,4m. Het werpen met een stuk onderlijn is dan minder handig. Vandaar dat doodaas-hengels een stukje langer zijn en een stuk stugger. Een lengte van 3 meter is gemiddeld hierbij. Onderlijnen van meer dan een meter en montage kan je dan nog goed wegzetten. En de stugheid van de hengel helpt ook goed bij het zetten van de haak.

 

Waar je roofvis dobber in te gooien?

Naast een goed dobbermontage voor het snoekvissen, is het misschien nog wel belangrijker dat er snoek zwemt. Het vinden van de goede locatie is namelijk nog belangrijker dan een goede montage. Door goed op het water te letten kan je soms al duidelijk de aasvis vinden, waar de snoek vaak om heen hangt. In havens van grotere wateren zijn het vaak de plaatsen waar in de wintermaanden de snoeken goed te vangen zijn. De aasvis kan je hier vaak zien zwemmen of makkelijk vangen. Aan de randen van de aanwezige scholen zijn dan de snoeken rustig aan het wachten tot ze honger hebben, of een kans zien op een makkelijke prooi. Het aanbieden van een dode aasvis aan de rand van zo’n school is dan een goede kans op een aanbeet.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »