Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Karperonderlijnen

Karperonderlijnen direct klaar voor gebruik! Deze onderlijnen zijn door professionals geknoopt en direct klaar om karper te vangen. Hierdoor hoef je zelf niet te rotzooien met veel klein materiaal en lastige knopen. Wel zo makkelijk!

Filters

Karperonderlijnen kopen? Klaar voor gebruik!

Het knopen van een karperonderlijnen is niet voor iedereen. Het vraagt veel aandacht en kennis om dit goed te doen. Voor sommige karpervissers is dit onderdeel van onze hobby, en voor anderen willen gewoon zeker zijn dat het belangrijkste stukje lijn gewoon goed is. Onze onderlijnen zijn geknoopt door professionals en kan je vol vertrouwen inzetten. Lees onder welke onderdeel je waarvoor het beste kunt inzetten.

 

Karperonderlijn boilie-rig

De boilie-rig is de meest basis karperonderlijn. De boilie-rig is een soepele onderlijn met een karperhaak en een hair. Op deze hair wordt het haakaas geplaatst met een boilienaald en een stoppertje. Met deze onderlijn zijn veel soorten karperaas in te zetten, zoals; boilies, tijgernoten, mais, kikkererwten en wormen. Daarmee is het een makkelijk in te zetten onderlijn en werkt goed op zowel een harde als een zachte bodem.

 

Karperonderlijn met line-aligner

De line-aligner-rig is een karperonderlijn waarbij een stukje krimpkous of kant en klare line-aligner op de karperhaak is geschoven. Ook dit is een soepele onderlijn, die te gebruiken is met veel verschillende soorten haakaas. Het verschil met de boilie-rig is dat de karperonderlijn agressief draait in de bek van de karper, waardoor de kans dat een karper zich haakt een stuk groter wordt.

 

Karperonderlijn Ronnie D-rig

Wellicht de meest besproken karperonderlijn van deze tijd is de Ronnie D-rig. Deze lijkt enigszins op de line-aligner-rig, maar de line-aligner bestaat nu uit een wartel met krimpkous of een sleeve. Dit stijve gedeelte is langer dan bij een line-aligner-rig en zwaarder. Door deze extra eigenschappen draait de haak in de bek nog sneller! Op deze rig zijn een ongelooflijke hoeveelheid grote en moeilijk vangbare karpers gevangen. Eigenlijk een karperonderlijn die je een keer geprobeerd moet hebben. De Ronnie D-rig kan met een soepele onderlijn gevist worden op alle soorten bodems. Als de bodem harder is adviseren we een meer stijve onderlijn te gebruiken. Hierdoor wordt het haakaas van het lood geduwd en komt gestrekt neer op de bodem. Hierdoor zal de onderlijn snel strak staan als deze wordt opgepakt en is het heel erg lastig voor een karper om deze los te krijgen. Deze onderlijn is geschikt voor zinkend als drijvend aas.

 

Karperonderlijn combi-rig

De combi-rig onderlijn is een karperonderlijn die een stijf en een soepel gedeelte heeft. Dit stijve gedeelte zorgt dat het haakaas van het lood wordt geduwd. Het soepele gedeelte zorgt er voor dat het haakaas natuurlijk beweegt op de bodem en ruimte geeft om makkelijk naar binnen te zuigen. We adviseren deze onderlijn enkel op een hardere bodem in te zetten, want het stijve gedeelte kan ook uit de bodem omhoog steken, als deze met lood en al een stuk in de bodem wordt getrokken. De kans op een goede inhaking is al klein. Daarnaast kunnen karpers geen vertrouwen hebben om te azen op de stek, waardoor de kans op een aanbeet geheel verkeken is.

 

Karperonderlijn van stiff-rig

De stiff-rig heeft het grote voordeel dat deze altijd gestrekt op de bodem terecht komt. Hierdoor is de kans op een snelle inhaking het grootst. Mocht de karper toch de haak kunnen lossen, dan zal deze weer gestrekt op de bodem terecht komen, en direct klaar voor een volgende opname. We adviseren deze onderlijn enkel op een hardere bodem in te zetten, want het stijve gedeelte kan ook uit de bodem omhoog steken, als deze met lood en al een stuk in de bodem wordt getrokken. De kans op een goede inhaking is al klein. Daarnaast kunnen karpers geen vertrouwen hebben om te azen op de stek, waardoor de kans op een aanbeet geheel verkeken is.

 

Karperonderlijn Hinged-Chod-Rig

De hinged-Chod-Rig lijkt erg op een stiff-rig. Het verschil in de onderlijnen is een wartel die een draaipunt in de stiff-rig maakt. Door dit draaipunt kan een haak makkelijker draaien naar de onderkant van de bek van de karper. Deze onderlijn wordt vaak gevist met drijvend aas, maar kan ook ingezet worden met zinkend aas.

 

Karperonderlijn Chod-rig

De Chod-rig is een karperonderlijn die overal te gebruiken is. Deze chod-rig wordt gevist met drijvend aas, vaak pop-up boilies. De onderlijn wordt niet onder het lood vastgemaakt, maar juist op de hoofdlijn of leader. Nu maakt het niet uit of je inwerpt in de waterplanten, op een hoop bladeren, in de bagger of andere bodemvuil. De chod zal hier altijd bovenop terecht komen. Dat geeft veel vertrouwen voor een aanbeet!   

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »