Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Anti-tangle tube

Anti-tangle tube

Lees hier wat anti-tangle tube is en hoe je dit zelf kunt inzetten in jouw visserij.

Wat is een Anti-tangle tube?


De anti-tangle tube is een holle rubberen of plastic tube, waardoor de hoofdlijn, naar het lood en onderlijn loopt. Het wordt ook wel rig-tube, siliconen tube of tungsten tube genoemd.
De Anti-tangle tube moet voorkomen dat de onderlijn om je hoofdlijn heen draait bij het inwerpen. Maar heeft nog meer functies. Lees hieronder waarvoor een anti-tangle tube wordt ingezet. 


Wanneer gebruik je anti-tangle tube?


De anti-tangle tube wordt ingezet bij het karperen met een leadclip en vast lood montage. Er zijn ook mogelijkheden om de anti-tangle tube in te zetten in een running-rig variant.

 

Anti-tangle tube voor de laatste meters op de bodem


Anti-tangle tube zinkt over het algemeen beter dan de hoofdlijn. Dit heeft grote voordelen als er vis over de voerstek struint. Er zijn namelijk veel onderwaterbeelden bekend, waarin vissen duidelijk schrikken bij het voelen van vislijn. Deze schrikreactie heeft vervolgens veel effect op de andere aanwezige vissen en daarmee de vangstkansen. 

 

Advies bij het werpen met een anti-tangle tube


Ook bij het gebruik van een anti-tangle tube kan het gebeuren dat de onderlijn in de war raakt tijdens het werpen. Een zeer handige en eenvoudige tip is het afremmen van de lijn vlak voordat deze het water raakt. Door het gewicht van het haakaas, zal de onderlijn voorbij het lood en de anti-tangle tube vliegen en ook zo afzinken.


Pas op: als de lijn geheel geblokkeerd wordt voordat deze het water raakt, kan juist het tegenovergestelde gebeuren. De onderlijn strekt wel, maar door de snelheid zal deze terug springen langs het lood en tube. De kans op het in de war gooien is dan nog groter dan dat er niet afgeremd wordt.

 

Alternatieven voor anti-tangle tube


Naast de anti-tangle tube is er ook leader materiaal die hetzelfde doel bereiken. Leaders zijn er in veel verschillende soorten en maten. 

Visveiligheid


De anti-tangle tube draagt ook bij aan de visveiligheid, doordat de slijmlaag van de karper minder beschadigd raakt tijdens de dril. Zonder tube zal een scherpe (dunne) hoofdlijn in de slijmlaag kunnen schrapen tijdens het draaien op en langs de hoofdlijn. Voor het behoudt van onze vissen, raden wij dan ook aan tubes of leaders te gebruiken die voldoende dik en glad zijn.

Geïnteresseerd naar een anti-tangle tube? Kijk hier voor ons aanbod. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »