Terug

  • Gigantisch veel voordeel
  • Gigantisch veel keuze
  • Gigantisch snel verzonden

Waadpakken voor het karpervissen

Vind hier ons uitgebreide aanbod van waadpakken, speciaal voor het karpervissen.

Filters

Waadpak voor het karpervissen

Een waadpak tijdens het karpervissen kan je ontzettend helpen. Doordat het steeds drukker wordt aan de waterkant, en het dressuur op veel wateren toe neemt, kan het echt veel opleveren door anders te vissen dan anderen. In dit geval ook vissen op plaatsen waar anderen niet vissen. Het gebruik van een waadpak kan dan een echte uitkomst zijn om hoeken van het water te bevissen die voor anderen niet haalbaar zijn.

 

Ook zien we dat door de waterschappen veel viswateren steeds helderder worden. Met het helderder worden van het water, neemt de plantengroei toe. Sommige mooie viswateren overgroeien bijna compleet, wat het karpervissen bijna onmogelijk maakt, of toch? Met een waadpak ben je in de gelegenheid om stukken van het wateren vrij te maken en karpers te landen die hier vast zijn gezwommen. In zulke situaties kan je bijna niet zonder, tenzij je een boot meeneemt naar de waterkant. Ook kan je met meer gemak je karperhengels op steunen verder in het water plaatsen voorbij de meest compact waterplanten, waardoor je in staat bent een karper voor de kant te drillen, zonder dat deze zich compleet vast zwemt. 

 

Wat is belangrijk aan een waadpak voor het karpervissen?

Er zijn verschillende soorten waadpakken op de markt verkrijgbaar, die meer of minder ideaal zijn voor hoe jij het wilt gebruiken. De belangrijkste zaken waar je om moet letten;

  • Lengte van een waadpak?
  • Houd je het waadpak aan of trek je deze enkel aan als het nodig is?
  • Neopreen of PWC?
  • Hoe snel moet je een waadpak aantrekken?
  • Met welke watertemperatuur ga je karpervissen?

 

Onderstaande leggen we uit waarom het beantwoorden van deze vragen van belang is.

 

Lengte van een waadpak

Eigenlijk heel logisch om na te denken hoe diep het water is, om te bepalen tot hoe hoog het water mag staan aan je waadpak. Vergeet echter hierbij ook niet in te calculeren hoe ver je weg kunt zakken in de bodem. Maar bedenk ook dat je in een waadpak vaak ook zult bukken om dingen in het water op te pakken of bijvoorbeeld toplood aan te brengen of te graaien in een laag van waterplanten. Als je dan net de rand van je waterpak onder het oppervlakte krijgt, zal deze snel vollopen. Iets om goed tijdens het gebruik op te letten.

 

Houd je het waadpak aan of trek je deze enkel aan als het nodig is?

Als je een waadpak de hele dag aanhoudt, zal deze uiteraard comfortabel moeten zitten. Een goed sluitend pak, maar voornamelijk ook de laars is erg belangrijk. Juist in de laars zit het comfort voor het lange gebruik. Daarnaast moet het pak voldoende gebruiksruimte hebben als je deze de hele dag aanhoudt. Tijdens een sessie zal je geregeld opstaan en lopen, wat een stuk makkelijker is als er ruimte in de stof zit om dit mogelijk te maken. Vandaar dat je hier een basis keuze moet maken; PVC of neopreen. Zie hieronder waarom.

Naast draaggemak is het ook goed te weten dat neopreen voor langere tijd nat zal blijven. Het water hecht zich enigszins aan de stof, waar dat bij PVC eerder er op blijft liggen. Dit zegt veel over de droogtijd. Ben je genoodzaakt je pak de hele dag aan te houden, dan zal je bij neopreen ook de kans hebben op een natte stoel. Het kan afhankelijk van de vochtigheid van de buitenlucht meerdere uren duren voordat het droog is. In de zomer in de zon zal dit echter ook snel kunnen drogen. De vraag is in welke omstandigheden jij deze denkt te gaan gebruiken.

 

Neopreen of PVC waadpak voor het vissen?

Beide stoffen hebben uiteraard voor en nadelen. Onderstaande enkele op een rij. De vraag is wat jij belangrijk vindt;

Kenmerk

Neopreen

PVC

Gewicht

Zwaar

Licht

Warmte

Goede isolatie

Snel warmteverlies

Duurzaamheid

Zeer schuurbestendig

Beschadigd eerder

Prijs

Hoger

Goed betaalbaar

Flexibel

Stof geeft mee, door beperkte elasticiteit

Geeft niet mee

Droogtijd

Lang

Kort

 

Hoe snel moet je een waadpak aantrekken?

Wil je niet de hele dag het pak dragen, maar juist tijdens actie inzetten, dan is het van belang dat je in staat bent snel in de laars te komen en de rest van het pak op te trekken. In dit geval kan je beter een iets grotere laars hebben om snel in de laars te schieten. Ook helpt het als de stof voldoende flexibel is om goed omhoog te trekken. In dit geval is PVC een handigere keuze. Dit is flexibeler dan de dichte stof van neopreen, waardoor je het makkelijk over je kleding kunt trekken.

 

Met welke watertemperatuur ga je karpervissen in je waadpak?

Als je verwacht voor langere termijn met je waadpak in het water te staan, dan is isolatie ook erg van belang. Zeker bij lagere watertemperaturen. Hierbij kan je beter een goed neopreen pak gebruiken dan PVC, doordat de stof hiervan is staat is goed je eigen warmte vast te houden en de watertemperatuur op afstand.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
    [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »