Terug

 • Gigantisch veel voordeel
 • Gigantisch veel keuze
 • Gigantisch snel verzonden

Beetmelders / Hangers / Swingers

Losse Beetmelders, Complete beetmeldersets, Hangers en Swingers nodig? Vind hier alles wat je nodig hebt voor een goede beetregistratie bij het vissen op onze karper. Voor het snel zoeken kan je gebruik maken van het menu aan de linkerzijde van de pagina.

Filters

Beetmelders / Piepers

Beetmelders of piepers worden gebruikt bij het vissen op karper. De karperhengel wordt dan in een steun of rodpod gelegd en de vislijn komt op de pieper te liggen. Op het moment dat de karper het aas met lood laat bewegen, dan zal de pieper geluid geven. 

Door het gebruik van een pieper, hoeft een karpervisser niet de hele dag naar bijvoorbeeld een dobber te staren. Ook kan er gevist worden tot in de nachtelijke uurtjes. De pieper doet dan al het werk. Voor veel karpervissers is dit een extreem ontspannen manier om aan de waterkant te vertoeven en toch de nodige karpers te vangen.

 

Startoog van de karperhengel voor of na de pieper

Er worden geregeld vragen gesteld of het startoog (eerste oog vanaf de molen) voor of na de pieper moet komen. In essentie maakt dit voor de beetregistratie niet uit. Wel kan het plaatsen van het startoog voor de pieper er voor zorgen dat de karperhengel niet zomaar van de pieper wordt afgetrokken als er een karper weg schiet. Zie ook het onderwerp "Snag Ears" hieronder.

 

Receiver / Sounderbox voor piepers

Een receiver, sounderbox of ontvanger is een apparaatje dat in verbinding staat met 1 of meer piepers. Deze verbinding kan middels een FM-signaal of met een kabel. Als de pieper afgaat wordt dit signaal doorgegeven aan de receiver, zodat ook deze geluid maakt. Dit kan heel handig zijn op het moment dat een karpervisser op een naastgelegen stek kijkt of als het bijvoorbeeld hard regent en waait. Bij dergelijke weer kan het zijn dat een pieper niet meer hoorbaar is als je in een tent zit. 

 

Wat is een Hangers?

Als een karper naar je toe komt zwemmen, dan gaat de pieper niet zomaar af. Er gaat namelijk geen vislijn door de pieper. Vandaar dat het verstandig is om een gewichtje aan de vislijn te hangen. Deze hanger is met een touwtje of ketting verbonden aan je steun, rodpod of pieper. Door het gewicht zal de losse vislijn door de pieper getrokken worden en klinkt de pieper alsnog. Wel is het van belang dat de hanger tussen de karpermolen en de pieper in komt te hangen!

Op het moment dat je beet hebt kan je eenvoudig de hengel oppakken en aanslaan. De hanger zal dan van de lijn afgeslagen worden en je kan direct starten met de dril. 

 

Wat is een Swinger?

Een swinger is een eigenlijk een hanger op een staafje in plaats van een touwtje of kettng. Ook deze is aan de steun, rodpod of pieper verbonden. Het voordeel van een swinger ten opzichte van een hanger is, is dat deze minder windgevoelig is. Bij veel wind kunnen er veel valse piepen ontstaan door de schommelbeweging van de hanger. 

 

Wat zijn Snag Ears?

Snag Ears zijn 2 opstaande staafjes die voor of na de pieper worden geplaatst. Deze staafjes zorgen er voor dat de hengel niet zomaar van de steun wordt getrokken. 

Voor meer informatie zie onze blog over Snag Ears, met tekst uitleg en een filmpje.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sportvisgigant / - Reviews @ Webwinkelkeur
  [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »